След края на пандемията ни заплашва вълна от инфаркти. Всяка

...
След края на пандемията ни заплашва вълна от инфаркти. Всяка
Коментари Харесай

След края на пандемията ни заплашва вълна от инфаркти, предупредиха учени

След края на пандемията ни заплашва вълна от инфаркти. Всяка десета преждевременна гибел в света е обвързвана със заседналия метод на живот, предизвестяват английски учени, представени от РИА Новости.

Почти половината от международното население (четири милиарда души) в този момент е затворено в самоизолация поради пандемията. В повече от 90 страни по света не можете да напуснете дома си без незабавни случаи и би трябвало да работите и да учите отдалечено. Това наложително понижаване на интензивността е рисково. Известно е, че хората със затънал метод на живот са доста по-склонни да се разболеят от диабет и да имат сърдечно-съдови болести, което доста понижава продължителността на живота им. Според английски откриватели всяка десета преждевременна гибел е обвързвана с безучастие и обстоятелството, че хората подценяват физическите извършения. На такива хора те предлагат ежедневни дву-тричасови разходки.

Според американски откриватели, по време на физическа интензивност в организма на бозайниците, производството на лептин, хормон, който контролира енергийния метаболизъм, понижава. Съдейки по наличните данни, това може да повлияе на равнището на белите кръвни телца, високата централизация на които води до хронично инфектиране там, където не трябва да бъде - да вземем за пример по стените на артериите. В резултат на това се образуват атеросклеротични плаки, които, възходящи, са в положение да запушват съдове.

Хора, които прекарват повече от 6 часа дневно в седнало или легнало състояние, умират по-често на относително млада възраст от диабет, инфаркт или инсулт. Сегашната самоизолация, провокирана от разпространяването на ковид, и наложително снижената физическа интензивност могат да провокират взрив от сърдечно-съдови болести, предизвестяват специалистите.

"Мисля, че не в този момент, само че незабавно след коронавирусната зараза, ще следим скок в хипертоничните рецесии и коронарните сърдечни болести. Това се улеснява от насилственото безучастие, небалансираното хранене и неналичието на връзка ", сподели ученият от Руската академия на науките, кардиолог, Юрий Беленков.

Според него освен възрастните хора са подложени на офанзива, само че и по-младите.

"Началото на рисковата група за сърдечно-съдови болести е на 35 години. И в този момент тези дейни хора трансформираха радикално своя метод на живот. Основният фактор на риска не е толкоз ниската физическа интензивност, колкото неправилното хранене. Отрицателен е резултатът на изобилните мастни храни върху бързото развиване на атеросклерозата, както и върху чернодробната функционалност - изключително в композиция с алкохол. Според мен е по-опасно от бездействието ", акцентира Юрий Беленков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР