След краткотрайния снежен епизод на зимата, в петък отново започва

...
След краткотрайния снежен епизод на зимата, в петък отново започва
Коментари Харесай

Какво време ни очаква в нощта на Нова година

След краткотрайния снежен епизод на зимата, в петък още веднъж стартира стопляне. Все отново сутринта температурите ще се двоумят от нула до 5-6 градуса. По-студено ще е в Западна България. Следобед обаче термометрите ще демонстрират сред 7 и 12 градуса, като най-високите стойности ще са в западната част на Дунавската низина и в Тракия. Облачността ще е променлива, само че постоянно ще се раздира до слънчево време. Вятърът – на моменти следобяд с по-осезаеми пориви в северната половина на страната.

В нощта на Нова година ще е свежо с позитивни температури. В западната половина на страната с доста огромна възможност ще е ясно, до момента в който на изток облаците ще доминират. Температурите за всички, които ще посрещнат 2021-ва на открито, ще са от 2 до 8-9 градуса.

Първият ден на новата година още веднъж ще е с раздрана облачност и високи за сезона температури, тук-там достигащи 16-17 градуса в топлата част на денонощието. Най-топлите региони – западните и централните региони на Дунавската низина, Тракия и Югоизтока. Очаква се мощен северозападен вятър с рисково мощни пориви над 50-60 километра в час в Северозападната половина на страната.

До 4-5 януари времето ще остане относително топло с дневни температури сред 10 и 15 градуса, даже и повече в някои обичайно топли региони. Около огромните празници Йордановден и Ивановден зимата ще подсети за себе си - чака се сензитивно захлаждане с прекосяването на леден атмосферен фронт и след това образуване на област с ниско налягане в Средиземноморието. Така в интервала 7-10 януари метеорологичните модели позволяват снеговалежи и дневни температури, близки до нулата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР