След консултациите при Румен Радев днес изслушахме всички други партии,

...
След консултациите при Румен Радев днес изслушахме всички други партии,
Коментари Харесай

Борисов: Молбата ни към ПП-ДБ е - ако търсят подкрепа от нас, да го кажат и да седнем да се разберем

След консултациите при Румен Радев през днешния ден изслушахме всички други партии, които президентът одобри. Внимателно с ИК на ГЕРБ изслушахме отново това, което споделя партията на " Промяната ". Разбираме тяхната решителност, че с ГЕРБ няма да ръководят в първия мандат. Тъй като противоположното преброяване към този момент стартира, а дните са малко, желая да помолите Политическа партия да уточним един въпрос.

Това сподели водачът на ГЕРБ на изключителна конференция след съвещание на ИК на партията.

Нашият прочит на всичко, което имаме досега, от срещите ни с водачите на парламентарните партии, от това, което чух като заявления в Народно събрание, от това, което видяхме като климат в Народно събрание - обидите, яростта, подмятанията сред партиите, не ми дава отговор, и по тази причина посредством медиите молим за него: ПП-ДБ желаят във втория мандат да създадат държавно управление - с кого? Молбата ни е да назоват поименно с кого желаят да вършат държавно управление. Защото формулировката " с всички " на процедура значи с никого. Да кажат - чакат ли поддръжка от ГЕРБ или не. Или Движение за права и свободи чакат да ги поддържа, или Има Такъв Народ, или " Възраждане ", или Българска социалистическа партия. Просто да кажат какво чакат.

Ако няма задкулисие, което да договаря сега, отговорът на този въпрос ще е доста забавен, тъй като от него зависи кой ще образува кворума в Народно събрание, кой ще пази министрите и целите им. И от този отговор зависи и идващия отговор: Вариант А: " Очакваме поддръжка на ГЕРБ " - в случай че е по този начин, тези дни да седнем на лидерска среща и да се разберем. Ако се показва в еднократно натискане на копчето - добре. А по-късно? След това вземат решение и арестуват Слави Трифонов.

" Ние също можем да повтаряме от заран до вечер за левчето, джемкорп и т.н, само че това към този момент не е продуктивно, хората два пътивече ни избраха ”, добави Борисов.

След като знаем този отговор ние ще продължим и ще ви кажем какво ще вършим. Ако търсят поддръжка от нас, да кажат ”, сподели още водачът на ГЕРБ.

“Ще предложим кабинет, като чуем този отговор ”, посочи Борисов.

“Редно е тези, които са счупили, да вземат участие в поправянето. Честно ли е ние сами да изтеглим цялата отговорност на ръководство, а другите да се упражняват върху нас?, попита водачът на ГЕРБ.

Очаквайте детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР