На 7 май израелският министър-председател Бенямин Нетаняху публично отхвърли предложението

...
На 7 май израелският министър-председател Бенямин Нетаняху публично отхвърли предложението
Коментари Харесай

Нетаняху отхвърли условията на Хамас за прекратяване на огъня в Газа

На 7 май израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обществено отхвърли предлагането за преустановяване на огъня в Газа, признато от " Хамас ", съобщи БГНЕС.

Палестинската формация съобщи в понеделник вечерта, че е приела препоръчаното преустановяване на огъня, направено от Катар и Египет.

" Израел не може да одобри предложение, което заплашва сигурността на нашите жители и бъдещето на страната ни ", съобщи Нетаняху във видеообръщение.

Той съобщи, че " предлагането на Хамас " има за цел " да саботира влизането на нашите сили в Рафах ".

Израелската страна упорства да бъде освободени държаните от " Хамас " заложници и терористичната организация да бъде разоръжена, защото другояче мирът би бил неосъществим - до момента всяко сключвано примрие е нарушавано от палестинските терористи. " Хамас " от своя страна се стреми да блокира по-нататъшните военни дейности на Израел в Газа и да резервира властта си.

Предложението е " доста надалеч от жизненоважните претенции на Израел ", акцентира Нетаняху.

``В рамките на няколко часа нашите сили издигнаха израелските флагове на пропускателния пункт Рафах и смъкнаха знамената на " Хамас ". Вече доказахме, че военният напън върху " Хамас " е належащо изискване за връщането на нашите заложници. " - добави той.

Израелската войска заяви, че нейната 401-а бронирана бригада е поела контрола над палестинската страна на пропускателния пункт " Рафа " в южната част на Газа.

Граничният пункт " Рафа " е жизненоважен маршрут за филантропична помощ в линията Газа.

В понеделник израелските сили разпоредиха евакуация на палестинците в източната част на Рафах - ход, който се преглежда като въведения към от дълго време предстоящата интервенция на Израел против града, където има укрепени елементи на " Хамас ".

Именно от този град терористите изстреляха ракети против Израел на 5 май. Те обстрелваха пропускателния пенкт " Керем Шалом ", през който минават колета с филантропична помощ за палестинското население в Газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР