Администрацията на президента на САЩ е обезпокоена от информациите за

...
Администрацията на президента на САЩ е обезпокоена от информациите за
Коментари Харесай

Белият дом: Обезпокоени сме от информацията за подготовка на покушение срещу Зеленски

Администрацията на президента на Съединени американски щати е обезпокоена от информациите за подготовка на нападение против украинския президент Володимир Зеленски, съобщи на брифинг прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. Ден по-рано, на 7 май, Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви за задържането на двама полковници, за които се твърди, че са възнамерявали да убият украински публични лица и политици, в това число и президентът Зеленски.

" Ние видяхме това известие. То сигурно провокира сериозна угриженост. И сигурно сме удовлетворени, че е осуетен евентуален опит за ликвидиране ", съобщи Жан-Пиер.

На 7 май СБУ заяви, че двамата арестувани полковници от УГО /Управлението за държавна охрана/, са били част от агентурна мрежа, чиято цел е била да откри близки на Володимир Зеленски хора за бъдещото му ликвидиране. Според СБУ активността на мрежата е била следена от съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ).

Ден по-рано, на 6 май, уеб сайтът за вести и разбори Strana.ua заяви, че е бил арестуван ръководителят на един от отделите на УГО Андрий Хук. Според медията той е обвинен, че е събирал и предавал на непознати разследващи служби класифицирана информация, засягаща предпазени лица, в това число за украинският президент./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР