След кончината на съпруга на кралица Елизабет Втора - принц

...
След кончината на съпруга на кралица Елизабет Втора - принц
Коментари Харесай

Ето кой наследява титлата на принц Филип

След кончината на брачна половинка на кралица Елизабет Втора - принц Филип, купата Единбургски херцог ще отиде краткотрайно при престолонаследника принц Чарлз, написа в. " Ивнинг стандард ".

Впоследствие купата ще бъде дадена на най-младия наследник в кралското семейство - на рубрика на Уесекс принц Едуард. Но това ще стане едвам след кончината на настоящия в този момент монарх.

Изданието напомня, че съответната договореност била достигната сред членовете на кралското семейство преди повече от 20 години. Още през 1999 година, откакто принц Едуард встъпи в брак със Софи Рис-Джоунс и получи купата граф на Уесекс, Бъкингамският замък излезе със заявление, че след време той ще получи купата Единбургски херцог.

Отначало се предполагаше, че купата ще бъде предадена на принц Чарлз, само че с общото решение на кралското семейство тя ще отиде при най-малкия наследник на кралица Елизабет Втора. Тази стъпка беше стимулирана от желанието купата Единбургски херцог да бъде непокътната настрана от короната.

А през днешния ден в цяла Англия и в Гибралтар тъкмо в 12 часа отекнаха оръдейни салюти. Така въоръжените сили на Обединеното кралство означиха кончината на принц Филип. Паметта на 99-годишния принц, умрял през вчерашния ден в замъка Уиндзор, бе почетена с оръдейни салюти и от някои английски бойни кораби. По време на Втората международна война принц Филип служи на кораби на английския морски флот.

В Обединеното кралство е разгласен печал, държавните флагове са спуснати на половина.

Минути безмълвие ще бъдат спазвани преди мачовете на футболната Висша лига в страната. Още от петък вечерта камбаните на Уестминстърското абатство, където се състоя венчавката на кралската двойка през 1947 година, биха 99 пъти - по веднъж на минута в памет на 99-годишния принц.

Два месеца преди да означи своя стотен рожден ден Единбургският херцог изгасна в Уиндзорския замък в петък сутринта. Кралицата показа дълбоката си тъга за индивида, който беше неин брачен партньор над 70 години и татко на нейните четири деца - Чарлз, Ана, Андрю и Едуард.

Дъщеря му Ана сподели, че принц Филип постоянно е бил отсреща, подготвен да те изслуша и да ти помогне. Веднага след печалната новина за неговата кончина хиляди съболезнователния бяха изпратени от целия свят. В същото време жители се събираха пред замъка Уиндзор и пред Бъкингамския замък, формалната резиденция на кралицата в Лондон, с цел да положат цветя и послания на съпричастност към скръбта на кралското семейство.

Междувременно стана известно от службата, която дава отговор за кралския протокол, че на принц Филип няма да бъде направено държавно заравяне и че неговият ковчег няма да бъде изложен на публиката. Тленните му остатъци ще останат в замъка Уиндзор, преди погребението му в параклиса " Сейнт Джордж ", съгласно традициите и желанието на Негово Кралско Височество. Във времена на пандемия на жителите не се предлага да се събират пред резиденциите на кралските особи, а им се предлага да създадат подаяние в интерес на някоя от благотворителните организации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР