След като Зукърбърг си призна, че на Cambridge Analytica са

...
След като Зукърбърг си призна, че на Cambridge Analytica са
Коментари Харесай

Великобритания глоби Facebook с 500 000 паунда за Cambridge Analytica

След като Зукърбърг си призна, че на Cambridge Analytica са давани потребителски данни, регулаторните органи на Съединени американски щати и на редица европейски цени започнаха да проверяват активността на Фейсбук.
Зукърбърг напълно скоро стана третият най-богат човек на планетата. Това съответства с налагането на първата санкция за това приключване на информация.

Британските управляващи постановиха на Фейсбук санкция в размер на 500 000 паунда ($660 000) за приключването на персоналните данни на 87 милиона консуматори посредством компанията Cambridge Analytica . Комисарят по отбрана на информацията Елизабет Денъм съобщи, че Фейсбук би трябвало да бъде осъдена, тъй като не е могла да отбрани персоналните данни на потребителите.

Това е оптимално вероятната санкция, планувана от остарелия Закон за отбрана на данните от 1998 година. Новият правилник за отбрана на данните (GDPR) планува доста по-солени санкции. Това са суми до 17 милиона паунда ($22,5 милиона) или до 4% от годишния приход. В случая с Фейсбук, това би била санкция в размер на $1,9 милиарда. Но новият закон влезе в действие след приключването на данните и не може да бъде прилаган в този случай.

Наложената на Фейсбук санкция е най-голямата съгласно английските закони. The Guardian ни припомня, че от началото на тази година Фейсбук на всеки пет и половина минути получава същия доход. 500 000 паунда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР