След като ви показахме и , ред е на още

...
След като ви показахме и , ред е на още
Коментари Харесай

Закуската на децата по света

След като ви показахме и, ред е на още една забавна компилация, обвързвана с питателните привички на човечеството.

" Какво ядат децата по света за закуска " (What kids around the world eat for breakfast) е план на американското издание The New York Times, с фотограф на плана Hanna Whitaker и създател на публикацията Malia Wollan. В материала са показани разнообразни деца по света, от Турция до Малави, и това, което им се сервира за закуска.

Doga Gunce Gursoy, 8 год., Турция:

Турската обичайната закуска е богата и пред детето се подрежда съвсем всичко на масата, от което то единствено избира какво му се яде.


Nathanaël Witschi Picard, 6 год., Франция

Натаниел обича шоколадов корнфлейкс с мляко, прясно изцеден портокалов сок, киви и багета с масло и сладко.


Emily Kathumba, 7 год., Малави

Емили става рано за закуска. Тя включва царевична каша, тиква, сладки картофи и други обичайни ястия, както и сироп от хибискус и захар. Емили е щастливка, тъй като Малави е страната с най-вече гладуващи деца в света.


Birta Gudrun Brynjarsdottir, 3 год., Исландия

Бирта също похапва зърнеста каша, сварена с мляко и полята с кленов сироп и стафиди от горната страна. В шишенцето е добавката, без която исландските деца не могат - масло от риба тресчица, която им дава количествата витамин D. Слънцето е необичаен посетител в северната страна.


Viv Bourdrez, 5 год., Нидерландия

Вив обича филия самун с безсолно масло, поръсена с шоколадови и ванилови късчета. Това е една от най-популярните закуски в Нидерландия - всяка заран се изяждат над 750 000 филии самун, поръсени с hagelslag, както те назовават поръските.


Aricia Domenica Ferreira, 4 год., и Hakim Jorge Ferreira Gomes, 2 год., Бразилия

За бразилските деца е обикновено да се пие мляко с кафе на закуска. Напитката дава на децата витамини и антиоксиданти, оказва помощ им да се концентрират в учебно заведение и е изцяло в реда на нещата.


Phillip Kamtengo, 4 год., и Shelleen Kamtengo, 4 год., Малави

Братчето и сестричето от Малави ядат за закуска царевичен кейк, печен на огнището, както и черен чай


Koki Hayashi, 4 год., Япония

Закуската на Коки е изцяло в духа на традицията. Сладък ориз, бамбук и моркови в сусамово олио, чорба мисо, задушен пипер с късчета сушена риба, японска круша и сливи, сурово яйце със соев сос, с което се полива парещ ориз, който не се вижда на масата. Коки обаче избира донъти и корнфлейкс


Oyku Ozarslan, 9 год., Турция

Както казахме, турската закуска е изобилна и в този случай не се разграничава доста от нашата. Всички млечни произведения на масата са от козе мляко.


Tiago Bueno Young, 3 год., Бразилия

Тиаго и тримата му братя закусват сами, тъй като майка им излиза рано за работа. Тя им оставя сладостен самун и бананов кейк, корнфлейкс с мляко.


Saki Suzuki, 2 год., Япония

Саки е пробвала за пръв път ферментирала соя на 7 месеца, оттогава лека-полека тя е част от закуската й. Още: омлет, сьомга на скара, чорба мисо, ориз, сладостен самун, мариновани краставички, които са обичаната й храна сега.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР