След като вчера беше повдигнато обвинение на кмета на Варна

...
След като вчера беше повдигнато обвинение на кмета на Варна
Коментари Харесай

Портних: Наблюдавам състезанието на политици, извадени от нафталина и запътили се натам

След като през вчерашния ден беше повдигнато обвиняване на кмета на Варна – Иван Портних относно проблемите с  авариите на тръбопровода на дъното на варненското езеро , през днешния ден той даде изказване пред медиите.

Портних означи, че новият програмен интервал стартира от януари 2021 година.

" Основният акцент беше ориентиран против Плана за възобновяване и развиване. Покрай него изчезна тематиката за националните стратегии, които не са на дневен ред към този момент година и половина. За тях нищо не се приказва ", сподели Портних. 

Той означи още тематиката за интермодалния терминал . " Идеята на Гуцанов за втори Аспарухов мост леко сме я не запомнили. Този мост допреди 1 година всеки ден падаше. Сега виждам, че очевидно мостът, с идване на смяната, се е заздравил и такава тематика не съществува ", сподели той.

" Промяната в този район се изрази в това, че стопираха строителството за " Хемус " при оставени пари от предното държавно управление. Въпросът очевидно не е на финанси, а на това, че на " Хемус " не се работи. От значимо значение за всеки един варненец е, че всичкото е обвързвано изначално с " Хемус ". Спряха " Хемус ", а тематиката с автомагистрала " Черно море " изчезна , тъй като, с цел да има втори Аспарухов мост той нещо би трябвало да свързва. Респективно би трябвало да се работи по тематиката с автомагистрала " Черно море ". Те " Хемус " не строят, а проектирането на Автомагистрала " Черно море " изчезна от дневния ред. Най-вероятно по тази причина се заздрави остарелият Аспарухов мост, а пък втори мост към днешна дата очевидно не ни е необходим. Затова ще строим нов интермодален терминал , което не е неприятно, само че желая да обясня, че даже собствеността на терена, половината е общинска . Не знам по какъв начин някой ще строй нещо преди да сме оправили въпроса със собствеността на терена ", сподели варненският кмет.

„ С интерес следя надпреварата на всякакви политици, извадени от нафталина и такива, които са се запътили натам, да изясняват кой има по-големи заслуги в разкриването на всевъзможни елементи свързани с тематиката за тръбата във варненското езеро . Аз нито съм одобрявал стратегия, нито съм осигурявал финасиране, нито съм избирал реализатор, контрол или съм строил, както и разплащал и приемал въпросната тръба по простата причина, че тогава не съм се занимавал с политика. Това е ясно за всички “, съобщи Портних.

„ Нека Гуцанов да попита своя шеф Станишев за всички тези въпроси. По време на „ Тройната коалиция “ са израни реализатори, надзорници, план и всичко останало “, сподели още Портних.

Иван Портних обясни и тематиката по отношение на това дали се е явявал на разпит: " Не съм ходил на разпит, получил съм документите, които трябваще да ми връчат ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР