След като в петък Илон Мъск съобщи, че задържа сделката

...
След като в петък Илон Мъск съобщи, че задържа сделката
Коментари Харесай

Акциите на Тwitter паднаха след спирането на сделката с Мъск

След като в петък Илон Мъск заяви, че задържа договорката с Twitter, акциите на компанията се намалиха с повече от 10 % при отваряне на пазара, търгувайки с цели 14 пункта под номиналната цена на придобиване от 54,20 $ за акция.

Мъск акцентира като причина за задържането, следствие на общия брой сметки на ботове в платформата. Според Twitter ботовете съставляват по-малко от 5 % от дейните консуматори на платформата всекидневно, макар че мнозина считат, че действителната цифра е по-висока.

По-късно Мъск разясни, че е „ към момента зает с придобиването “, само че несигурността по отношение на договорката остава.

След като изискванията на договорката бяха контрактувани, акциите освен на Twitter, само че и на Tesla се раздвижиха. Тези на Tesla паднаха с повече от 25 %, което сложи под въпрос опцията на Мъск да завърши договорката, защото част от финансирането в началото беше обезпечено посредством заеми против каузи на Мъск в Tesla. Смята се обаче, че Мъск е уредил нови сътрудници за дялово присъединяване, които да оказват помощ за финансирането на договорката, премахвайки нуждата от заема.

Същевременно Twitter продължава да работи на загуба. Съвсем неотдавна основният изпълнителен шеф Параг Агравал ненадейно уволни двама висши ръководители, повдигайки обилни въпроси за бъдещето на компанията. В композиция със спада на пазара, това накара някои анализатори да считат, че Мъск може да се опита да предоговори по-ниска цена.

Споразумението на Twitter от 25 април с Мъск включва такса за преустановяване от 1 милиард $, в случай че някоя от страните се откаже без задоволителна причина, макар че има комплицирани условия за това, по кое време и по какъв начин може да бъде задействано. Дори в случай че Мъск се реши на това преустановяване, сумата е минимална част от общата цена на договорката.

Какво е бъдещето на Twitter, следва да се разбере.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР