След като уволниха шефа на Сметната палата, депутатите се заеха

...
След като уволниха шефа на Сметната палата, депутатите се заеха
Коментари Харесай

Ген. Атанасов пищи от трибуната: На всяко кьоше в държавата можеш да си купиш наркотици

След като уволниха шефа на Сметната палата, депутатите се заеха с първото четене с няколко плана за изменение на Наказателния кодекс.

Разгорещени изявления провокира тематиката с сигурността на придвижването по пътищата и казусът с дрогираните и пияни водачи.

Особено внезапен бе ген. Атанас Атанасов, който разгласи от трибуната, че няма никакъв надзор на закононарушенията на пътя. Вече не можеш да видиш еднообразен служител на реда, тъй като вие ги превърнахте в чантаджии, ядоса се той на ГЕРБ.

Атанасов напомни, че КАТ беше разграничена на две, едната част отиде в Транспорта и не е ясно с какво се занимава. Липса на ефикасен надзор по пътищата е причина за положението в този момент. Няма почит, отдъсъди тъмносиният началник.

Преди 10-15 години, когато се констатираше случай да се ръководи след опиати се считаше за така наречен ЧП, т.е. чрезвичайни катастрофи, нещо доста съществено, отсече Атанасов.

Когато обсъждаме тези проблеми, дано да идем до корена. Установяват се водачи след приложимост на опиати, вършат тежки нарушавания и закононарушения, само че дано сложим въпроса – по какъв начин може на всеки ъгъл в страната да може да си купи опиати?, попита шефът на ДСБ. Няма ефикасен надзор от Министерство на вътрешните работи и службите при разпространяване на наркотични субстанции в страната, заключи той.

От ГЕРБ оферират промени в Наказателен кодекс, като първата е обвързвана с криминализиране отхвърли от инспекция за определяне използването на наркотични субстанции или техни аналози, за реализиране на превантивно, предупредително и възпитателно влияние върху държанието на водачите, като отводът от инспекция презюмира приложимост и следва да се приравнява на открита приложимост на наркотични субстанции или техни аналози и да се санкционира по реда, който е очакван за това.

Втората група промени цели унищожаване на контролния ваучър към свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство, за понижаване на административната тежест върху водачите, защото и сега се поддържа база данни с информация за нарушаванията и броя контролни точки на водачите. Целта на измененията е повишение на сигурността на придвижването по пътищата и възстановяване на административното обслужване.

Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс на „ Възраждане “ сочи, че броят на закононарушенията по превоза се усилват непрестанно в последното десетилетие и водят до голям брой починали почтени жертви на пътя, в това число и пешеходци.

Отбелязва се, че огромна част от тези закононарушения са осъществени след придвижване с извънредно висока несъобразена скорост и/или след приложимост на алкохол над допустимите правила и/или неразрешени вещества, а също и от неправоспособни водачи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР