След като цените на жилищата в Барселона подскочиха с над

...
След като цените на жилищата в Барселона подскочиха с над
Коментари Харесай

Барселона се насочва към още по-строг контрол на наемите

След като цените на жилищата в Барселона подскочиха с над 50 % за последните пет години, градската администрация вкарва най-агресивния надзор на наемите в страната, написа Bloomberg.

Според заповед, оповестена предходната седмица, наемодателите ще би трябвало да преговорят наемите възоснова на авансово посочени бенчмаркови цени за парцелите в най-привлекателните квартали. Новата регулация следва подложен през март таван на покачванията на наемите, който следва инфлацията, която сега е 1,5 %.

Най-горещите имотни пазари в Испания - Мадрид, Барселона, Валенсия и други - привлякоха капитал от задгранични вложители като Blackstone, Cerberus и други в последните години, откакто голям брой наемодатели взеха решение да се насочат към предлагането тук-там за настаняване на туристи. Прогресивните партии, които поеха надзор над ръководството на града, упрекват точно чужденците за растежа.

Правилата бяха написани от държавното управление в Каталуния и разрешават сходен надзор и в по-малките градове, само че с изключение на в Мадрид и Барселона, останалите към момента не могат да се възстановят от срутва на цените сред 2008 и 2013. В цяла Испания наемите са нарастнали с 2,3 % за последните пет години, до момента в който инфлацията е била 3,4 %.
 В Берлин желаят национализация, а Съединени американски щати стартира да се меси в цената на наемите
В Берлин желаят национализация, а Съединени американски щати стартира да се меси в цената на наемите

Жилищната рецесия, обвханала света поради ниските лихви, се разраства и ражда непазарни мерки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР