След като сте настроили засадения аквариум с растения и той

...
След като сте настроили засадения аквариум с растения и той
Коментари Харесай

Видове рибки за вашия засаден аквариум

След като сте настроили засадения аквариум с растения и той е подготвен за обитаване, следва да помислите какъв тип рибки желаете да отглеждате вътре. Не се втурвайте - извършите ли неверен избор, цялата упорита работа ще бъде разрушена за една нощ.

Едни аквариумни рибки ще си гризват листенца понякога, до момента в който други няма да се интересуват и грам от растителното наличие. Трябва да се стремите да откриете вторите – и ние ще ви помогнем.

Най-добрите рибки за засаден аквариум

Живораждащи

Такива са молинезии, хелерите и гупи. Не единствено че няма възможност да закачат живите растения, само че и те нормално са доста издръжливи и адаптивни, което значи, че можете да променяте изискванията в резервоара по отношение на потребностите на растенията. И тези рибки ще се приспособяват.

Рибки Тетра

Разнообразието от тетри може да ви обърка, само че множеството типове рибки са мирни по природа и остават относително дребни по мярка. Тетрите са най-спокойни, когато са в групи с шест или повече индивида от типа си. Те няма да основават проблеми във високопопулирани аквариуми.

Рибки Гурами

Съществуват доста разнообразни типове гурами, само че в по-голямата си част тези риби демонстрират дребен интерес към живите аквариумни растения. Тези водни жители са идеалният избор и за аквариуми с висока известност също, защото са склонни да се схващат добре с други мирни типове.

Мини сомчетата

Дънни жители, чиято диета е лесна за поддръжка. Те се хранят с многообразие от храни, в това число жива храна за рибки, замразена храна и люспи. Те нормално са доста мирни и не са склонни да ядат живите аквариумни растения (въпреки че ще ги употребяват като място за размножаване).

Разбори

Повечето типове анализи се оправят чудесно както в засадени аквариуми, по този начин и в огромни общности. Добра концепция е в аквариума да участва група от най-малко 6 индивида от този тип. Разборите също така се радват на необятна гама от цветове, което ги прави атрактивно допълнение към всеки аквариум.

Ако въпреки всичко не желаете да се откажете от наличието на тревопасна рибка в аквариума си, не забравяйте да я храните вярно и постоянно, с цел да не се изкушава да похапва от вашите растения. Тези риби се хранят с люспи или пелети, дружно със сухи водорасли и пресни зеленчуци.

 Рибки за засаден аквариум

Също по този начин имайте поради, че до момента в който някои типове риби не ядат аквариумни растения, те към момента могат да бъдат нездравословни за сходен аквариум. Цихлидите са добър образец за това - те не гризат растенията, само че имат наклонност да копаят към субстрата, което може да повреди деликатните корени на растенията.

Култивирането на растения в аквариум е задоволително сложна задача сама по себе си. Отнема доста работа, с цел да настроите резервоара и оборудването му вярно, с цел да накарате растенията ви да порастват. След цялата битка не бихте желали неправилния тип рибки, които ще изгризат творението ви. За да избегнете тази покруса, заредете засадения аквариум с подобаващия тип рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР