След като стана ясно, че Кирил Петков няма да помирише

...
След като стана ясно, че Кирил Петков няма да помирише
Коментари Харесай

Breaking.bg: Киро се гласи за кмет на София. Лена прави кампанията, кандидатурата цепи ПП-ДБ

След като стана ясно, че Кирил Петков няма да помирише повече Министерски съвет, шефът на „ смяната “ е избрал друго занятие, което да удовлетворява голямото му самочувствие без покритие, а точно кмет на София. Кандидатурата му към този момент се предлага на съдружните сътрудници от Демократична България, оповестява Breaking.bg, базирайки се на свои източници в „ положителните сили “.
Това изяснява и желанието на Лена Бориславова да се отдръпна от депутатското място в Народното събрание и да се посвети, по нейни думи, на локалните избори през есента в София.
Кандидатурата на Кирил Петков обаче е внесла ужас в редиците на обединението ПП-ДБ, която се кани да завоюва изборите в София. Според доста от техните симпатизанти това било „ идея пердута “, която ще разцепи „ положителните сили “, тъй като многочислените гафове и кавги към Просто Киро го правели неизбираем.
Към момента ПП-ДБ импровизирано обсъждали към пет кандидатури за кмет. Това са Борис Бонев, който непрестанно се самопредлага на обединението, предприемачът Васил Терзиев, „ касиерът на Христо Иванов “-кметът на столичния регион „ Слатина “ Георги Илиев, Трайчо Трайков, кмет на регион „ Средец “ и на проектант Любомир Георгиев.
Бонев е недолюбван от Демократична България, тъй като на предходните локални избори през 2019 година би претендента им Игнатов и събра без листа за съветници повече гласове от тях.
Затова левичарят от „ Спаси София “ бе упрекнат, че съзнателно е разцепил гласовете и по тази причина Фандъкова е спечелила изборите. Васил Терзиев е предлаган от Политическа партия, преди Просто Киро да реши да си издигне кандидатурата. Бизнесменът обаче не е изключително долюбван от ДСБ поради обстоятелството, че фамилията му е обвързвано с Държавна сигурност.
Дядо му, на който Терзиев е кръстен, бил изтъкнат партизанин, който сред 1952 и 1976 година е шеф на Трето ръководство – военно контраразузнаване. Бил е генерал-майор, който от 1971 до 1990 година е член на Централната контролно-ревизионна комисия на Централен комитет на Българска комунистическа партия.
Брат му Тодор Терзиев също е военачалник, бил е началник на Четвърто ръководство на Държавна сигурност, а по-късно и партиен секретар на Министерство на вътрешните работи. Бащата на харесания от Политическа партия за кандидат-кмет на София – Александър Терзиев, е бил чиновник на Първо Главно ръководство на Държавна сигурност и е работил под прикритие в посолството ни в Съединени американски щати, където синът му е тръгнал на учебно заведение. Твърди се, че след измененията бащата се е преориентирал и е почнал да работи за Съединени американски щати.
Трайчо Трайков и касиерът на Христо Иванов пък не са харесвани от „ смяната “. Най-любопитна е кандидатурата на проектант Любомир Георгиев, тъй като той е претендентът на олигарха Иво Прокопиев, чийто медии градят облика на архитекта като следващ избавител на София.
Ако Кирил Петков успее да си наложи кандидатурата това евентуално ще разцепи „ положителните сили “, още повече, че Борис Бонев най-вероятно също ще се кандидатира за кмет и ще отнеме още гласове, настояват тъмносините.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР