След като спекулативната онлайн "валута" се повиши отново в четвъртък

...
След като спекулативната онлайн "валута" се повиши отново в четвъртък
Коментари Харесай

БИТКОЙН - ценови балон, който бързо може да се спука! Разбират ли спекулантите тази опасна игра?

След като спекулативната онлайн "валута " се увеличи още веднъж в четвъртък до нов връх от над 7 800 $, оценявайки общата стойност на пазара на обичай койни на 130 милиарда $, ново изследване разкри, че множеството американци, които играят високорисковата игра, нямат визия какво вършат, написа MarketWatch, представени от невс.

Три четвърти от притежателите на биткойни не могат да посочат една финансова причина за инвестицията си, а повече от половината от тях не се тормозят за софтуерната сигурност на своите биткойни, макар че стотици милиони долари към този момент бяха краднати от онлайн хакери.

Това демонстрират резултатите от изследване на 564 спекуланти или вложители, извършено сред 9 и 13 ноември от изследователската компания Pollfish по поръчка на финансовия уеб страница LendEDU.

Средният биткойн търгаш има 2930 $ в „ цифровата валута “ сега на осъществяване на анкетата. Оттогава тази стойност се е повишила до 3500 $, в случай че се допусне, че нито е купувано, нито е продавано.

Запитани за какво са залагат на биткойна, 41% от интервюираните дали отговор, че считат виртуалната валута за „ технология, изменяща света “. 21% настояват, че това е „ дълготраен инструмент за инвестиция като златото и среброто “, а 15% са почнали по съвет на родственик или другар.

Нито едно от изброените не е финансова аргументи за осъществяване на инвестиция.

Дори в случай че технологията зад "биткойн да трансформира света “, това не дава никаква капиталова оценка или аргументация, написа MarketWatch.

Биткойн не има патент над технологията. И в случай че се има вяра, че може да се трансформира в прилика на инвестицията в злато и сребро, е чудно по какъв начин това се твърди на този стадий. Биткойнът съществува единствено от няколко години и е един от най-нестабилните финансови активи в света.

Биткойнът нараства с близо 700% от март насам. Но две трети от интервюираните, 67%, декларират, че не са подхванали никакви стъпки за продажба на част от своите жетони. Само един на всеки шестима души споделя, че приема биткойна като краткосрочна инвестиция, като възнамерява да продаде в границите на една година. Повечето от интервюираните декларират, че възнамеряват да държат своите биткойни в продължение на години.

Поддръжниците на концепцията за виртуалната валута споделят още, че биткойн ще преоткрие метода, по който плащаме за нещата. Може би. Но единствено 8% от интервюираните възнамеряват да го употребяват за покупки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР