След като социалната мрежа Фейсбук публикува вчера извинение в американски

...
След като социалната мрежа Фейсбук публикува вчера извинение в американски
Коментари Харесай

Фейсбук събирала години наред телефонни номера и контакти от устройства с Андроид

След като обществената мрежа Facebook разгласява през вчерашния ден опрощение в американски и английски вестници за абсурда с английската консултанска компания Кембридж Аналитика, уебсайтът Арс Текника (Ars Technica) заяви, че консуматори ревизирали какви данни са събирани за тях от Facebook и открили имена на контакти, телефонни номера и есемеси, събирани в продължение на две или повече години от устройства с Андроид, съобщи Асошиейтед прес.

Facebook съобщи, че информацията е складирана в обезопасени сървъри и е взимана единствено със знанието на консуматори, които са се съгласили да дадат достъп до нея. Говорителка на Facebook сподели, че информацията не е споделяна с другари или с външни приложения и се употребява, "за да се усъвършенства общуването на хората във Facebook ", като им се помогне да се свързват с други хора.

Facebook разгласи на уеб страницата си, че в никакъв случай не продава данните и не събира наличието на есемесите или диалозите. Но говорителката не отговори на въпроса за какво е належащо да се събира информация за телефонни контакти и есемеси, прибавя АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР