След като швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) получи защита

...
След като швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) получи защита
Коментари Харесай

Банка отърва кожата. Специално споразумение предотврати тежки загуби

След като швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) получи отбрана от швейцарското държавно управление., за да се предотвратят тежки финансови загуби, банката обяви през днешния ден, че е решила непринудено да приключи съглашението с държавното управление на Швейцария, което я предпазваше от финансови загуби, зараждащи заради придобиването на конкурентната й финансова институция " Креди сюис " (Credit Suisse), проведено от ръководещите в Берн, съобщи ДПА.

Предпазният механизъм на държавното управление, наименуван " съглашение за отбрана от загуби ", гарантираше на Ю Би Ес финансова отбрана в размер на до 9 милиарда швейцарски франка (10,27 милиарда долара).
-->
Гаранциите трябваше да влязат в действие, в случай че Ю Би Ес понесе загуби от продажбата на активи на " Креди сюис ", надвишаващи 5 милиарда швейцарски франка (5,71 милиарда долара), които банката би трябвало да покрие сама.

Държавните пари обаче нямаше да постъпват безплатно, защото Ю Би Ес трябваше да заплати разнообразни такси при потреблението им. 

На фона на известието на Ю Би Ес, че към този момент не се нуждае от съглашението, швейцарското държавно управление разгласи, че националният бюджет на страната и данъкоплатците в Швейцария към този момент не са изложени на риск от покриването на възможни финансови загуби след банкрута на " Креди сюис ". 

Правителството отпусна финансовите средства, с цел да смекчи следствията от незабавното придобиване на " Креди сюис ", чийто банкрут можеше да провокира световна финансова рецесия, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР