След като събраха кворум още в началото на пленарното заседание

...
След като събраха кворум още в началото на пленарното заседание
Коментари Харесай

Изненада в парламента! Депутатите готвят радост за народа

След като събраха кворум още при започване на пленарното съвещание депутатите трансформираха дневния си ред. Започнаха с разглеждането на законопроекти на ГЕРБ, свързани със съхранението на сила и понижаване на цените на горивата.

" Добре е да приказваме, че сте евроатлантици досега, в който не изградихте " Руски поток ", досега, в който не гласувахте за хартиените бюлетини с Българска социалистическа партия ", сподели Йордан Иванов от " Демократична България " от трибуната на Народното събрание при започване на пленарното съвещание. Иванов уточни, че по мотивът за днешната му декларация е абсурдът с Пловдивския панаир, който се дава на Почетния консул на Русия в Пловдив - Георги Гергов. Той акцентира, че към момента има късмет това решение да бъде анулирано.
-->
Делян Добрев от ГЕРБ отговори и направи процедурно предложение и предложи в дневния ред да бъдат включени Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, импортиран от него, както и да се включи разглеждане на Законопроект за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива. " Да дадем късмет на Йордан Иванов да покаже, че е евроатлантик. По думите му повода за 20-ти път да повдига тематиката е, за " да проверим кои са в обединението Лукойл и кои са в " анти обединението Лукойл ", уточни той. Добрев предложи препоръчаните законопроекти да бъдат първа и втора точка в дневния ред. Предложението беше признато с 118 гласа " за ".

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пък предложи разглеждането на промени в Кодекса на труда да стане първа точка. " Да гласуваме минималната работна заплата 850 лв., след което да преминем към Бюджета ", сподели той. Предложението не беше признато, то получи поддръжката на едвам 103 депутати. Последва и още едно процедурно предложение, което предвиждаше измененията в КТ да станат трета точка в дневния ред. Предложението още веднъж не беше признато и получи поддръжка от 105 народни представители.

Тихомир Георгиев от " Български напредък " предложи точката, касаеща минималната работна заплата, да стане първа точка в дневния ред на депутатите за на следващия ден и добави, че те желаят минималната работна да стане 1050 лв.. Предложението не беше признато, получи единствено 58 гласа " за ".

Божидар Божанов от " Демократична България " предложи точката за минималната работна заплата да размени гледането на ветото на президента за Изборния кодекс на утрешното пленарно съвещание. Росен Желязков, зам.-председател на Народното събрание изясни, че това са две процедури и ще бъдат гласувани настрана. Първото гласоподаване беше за отпадане на Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Предложението не беше признато, получи поддръжката на 101 депутати, по този начин второто гласоподаване отпадна.

Искрен Митев от " Продължаваме промяната " означи, че българските жители не схващат кое е по-важно за Българска социалистическа партия - хартиените бюлетини или минималната работна заплата.

Георги Свиленски отговори на Митев и уточни: " Българска социалистическа партия ясно е подредило своите цели. Кое не ви е ясно, минимална работна заплата 850 лева и опция за българските жители да гласоподават и на хартия, и на машина ", акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР