След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отправи

...
След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отправи
Коментари Харесай

Боби Михайлов с решаващ принос за завръщането на феновете по трибуните

След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов насочи зов към министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и шефа на столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев за преразглеждане на възбраната за допускане на почитатели по българските игрища, през вчерашния ден, 19 октомври, здравното министерство издаде нова заповед, с която позволява наличието на аудитория против така наречен зелен документ. В заповедта, влизаща в действие от 21 октомври, е упоменато че фенове ще могат да следят спортни мероприятия, в случай че имат годни документи за имунизация или преболедуване или показват настоящ негативен резултат от PCR-тест (извършен до 72 часа преди мероприятието) или бърз антигенен подобен (извършен до 48 часа преди влизане на стадиона). Условията не важат за лица до 18-годишна възраст.

Преди пет дни Борислав Михайлов изпрати публично писмо до здравните управляващи с апел да бъде следван общоевропейският метод и футболните почитатели да не бъдат дискриминирани и ощетени от опцията да следят обичаните си тимове на стадионите.

След проверката на заповедта последователите на родните клубни и национални тимове ще имат опция да участват на трибуните, без това да съставлява спомагателен риск в актуалната пандемична конюнктура.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР