След като през пролетта се наложи фестивалът за документално кино

...
След като през пролетта се наложи фестивалът за документално кино
Коментари Харесай

9 филма, които не трябва да пропускате на фестивала Master of Art

След като напролет се наложи фестивалът за писмено кино да премине в онлайн пространството, в този момент, в края на лятото, ни кани още веднъж да се върнем в кината с богата и доста разнообразна селекция от филми. Официалният старт на събитието бе даден с прожекция на документалния филм за – „ Прегръдката “ на режисьора Емил Христов. Именно той въодушевява мотото на фестивала – „ Прегърни изкуството “. Кои филми обаче не би трябвало да пропускате?

Ако ви вълнува модата...

... ще харесате „ Жан-Пол Готие – чалнат и изискан “ . „ Но каква история бих могъл да опиша? ”, се чуди той в този документален филм, разказващ за 6-месечната подготовка на спектакъла Mine. Съчетавайки модата с кино, танци и спектакъл, ревюто, чиято премиера бе на 2 октомври 2018 година, предлага ретроспективен взор към 40-годишната кариера на, за който израза „ ужасното дете ” към този момент се е трансформирал в факсимиле. Шоуто отдава респект и на историята на самото шоу „ Фоли Бержер ”: реверанс пред легендата от 20-те години Жозефин.



Ако ви вълнува музиката...

... ще ви бъде любопитно да гледате кино лентата „ Ара Маликян: живот измежду струни “ , който споделя историята на многоликия цигулар с ливански генезис и арменски корени. Можете ли да си визиите какво е да избягате от войната на 14 години? Да оставите фамилията си измежду бомбите, да се изправите пред непознатия свят с цигулка в ръка? През своята обширна кариера е съумял да приближи музиката до всякаква аудитория, и възрастни, и деца, изпълнявайки всевъзможни жанрове без предубеждения – от Бах до „ Лед Цепелин “ — със запазена марка мултикултурализъм.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР