След като през миналата седмица микроблог социалната мрежа Twitter оповести,

...
След като през миналата седмица микроблог социалната мрежа Twitter оповести,
Коментари Харесай

И Facebook работи за по-строги стандарти за политическа реклама

След като през предходната седмица микроблог обществената мрежа Twitter оповести, че ще вкара по-строги условия за политическа реклама – ще дава повече информация кой е рекламодателят, Фейсбук разгласи сходна самодейност.
В пост, оповестен на персоналния му профил, основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг изясни, че стяга разпоредбите по отношение на рекламата и съответно политическата реклама. Той уточни, че напълно скоро ще стартират проби на инструмент, с който всеки, който посети страница във Фейсбук, ще вижда какви реклами се ръководят от страницата. За политическите реклами пък ще бъде основан списък, в който ще се вижда коя реклама на кого и кой е платил за нея. Целта е това да стане следващата година.
Освен това Фейсбук ще желае от субектите, пускащи политическа реклама, да подадат повече информация за себе си и да споделят кой заплаща за рекламата. Зукърбърг разгласи и, че екипът му работи върху логаритъм, който да разпознава политическата реклама и да я третира като спам, в случай че пускащият я не съблюдава новите стандарти в обществената мрежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР