След като през 2021 г. Аpple постигна най-високият досега процент

...
След като през 2021 г. Аpple постигна най-високият досега процент
Коментари Харесай

Apple с нова програма за рециклиране

След като през 2021 година Аpple реализира най-високият до момента % на наличие на рециклирани материали в продуктите си, компанията показа нови детайлности за своите стратегии за преработване, както и някои нови функционалности, които предлага на клиентите си.

За първи път за всяко устройство на Apple, ще бъде употребявано рециклирано злато в покритието на главната платка в iPhone 13 и iPhone13 Pro, както и в проводника в предната камера и задната камера на устройството.

Това се основава на предходните старания на компанията да извлича злато от личните си изхвърлени артикули. Когато роботите за преработване на Apple разглабят един метричен звук съставни елементи на iPhone, съгласно компанията, те могат да възстановят задоволително употребявано злато и мед, с цел да избегнат добиването на 2000 метрични тона канара. Установено е, че в звук мобилни телефони може да има до 80 пъти повече злато, в сравнение с в един звук материал от златна мина.

Apple също показа и нова машина за преработване, наречена Taz. Taz употребява „ технология, сходна на шредер, за обособяване на магнити от аудио модули и възобновяване на повече редкоземни детайли “, комемнтира Apple в своето известие. Daisy - роботът за преработване на Apple, показан през 2018 година, към този момент може да разглоби 23 модела iPhone. С негова помощ Apple са удвоили потреблението на рециклиран волфрам, редкоземни минерали и кобалт през фискалната 2021 година.

Компанията обаче не съумя да реализира толкоз огромен прогрес в проектите си за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид, съгласно новоиздадения отчет за напредъка на околната среда. Компанията пое ангажимент през 2020 година да понижи излъчванията от парникови газови на планетата със 75 % през това десетилетие. Но през 2021 година брутните му излъчвания набъбнаха леко.

Компанията се опита да анулира това нарастване на замърсяването посредством планове за компенсиране или премахване на CO2 от атмосферата, поддържайки чистите си излъчвания на едно равнище предходната година от 22,5 милиона метрични тона CO2 еквивалент. По-голямата част от замърсяването на климата на компанията идва от веригите за доставки за обезпечаване на материали и произвеждане на нейните артикули. Така Apple подтикна стотици свои снабдители да създават продуктите си, употребявайки чиста сила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР