След като по волята на избирателите ще бъдем най-малката парламентарна

...
След като по волята на избирателите ще бъдем най-малката парламентарна
Коментари Харесай

Филип Станев: ИТН ще бъде очите, ушите и сензорът на обществото в парламента

След като по волята на гласоподавателите ще бъдем най-малката парламентарна група - ще бъдем очите, ушите, датчикът, който ще следи какво се случва вътре в Народното събрание. Как протичат законодателните процеси и дали нещо е в ущърб на обществото. Функцията ни е контролна - ние сме вътрешен сензор дали протичат политическите процеси по потребен метод за обществото. Ще приказваме с всеки по тематиките, които касаят обществото. Това сподели депутатът Филип Станев от " ".

" Загубихме време, вместо да се случи разумното - да се избере ръководител на Народно събрание от най-голямата парламентарна група още на първото съвещание. Конституционната процедура след конституиране на Народното събрание е започване на съвещания и връчване на мандати. Ако ГЕРБ не сформира кабинет, ще има и втори мандат. Цялата отговорност за съставянето на кабинет лежи върху плещите на първата политическа мощ. На този стадий те си приказват с Политическа партия, ние не сме говорили с тях. Това не е на дневен ред ", разяснява той. 

Той разяснява и настояването за снемане на имунитета на Радостин Василев. Станев прикани Василев да понесе цялата тежест на наказателната отговорност. 

През юни 2022 година пред журналисти Тошко Йорданов пусна запис на телефонен диалог, за който от Има Такъв Народ настояват, че е сред техния народен представител Христинка Иванова и отделилия се парламентарната им група състезателен министър в оставка Радостин Василев. На записа се чува по какъв начин мъжът на телефона приканва дамата да напусне парламентарната група на Има Такъв Народ. Тя отхвърля и тогава мъжът от записа сподели, че ще " прати хора, които да вземат молбата ѝ за овакантяване на Народното събрание ".  " Сега пък ти ме заплашваш ", прибавя дамата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР