След като обяви, че ще работи по голям проект за

...
След като обяви, че ще работи по голям проект за
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов Дол инвестира във фотоволтаична централа

След като разгласи, че ще работи по огромен план за газификация и унищожаване на въглищата, се оказва, че Топлоелектрическа централа Бобов Дол демонстрира интензивност и по още една инвестиция, която ще приближи Централата до основаването на изцяло екологично произвеждане на сила и опазване на работните места на стотици поданици на Кюстендилска област.

Местен уебсайт оповестява, че Топлоелектрическа централа Бобов Дол възнамерява да конфигурира слънчеви панели на рекултивирания сгуроотвал „ Сухо дере “ с повърхност от 1, 3 милиона кв.м. Имотът е благосъстоятелност на Топлоелектрическа централа Бобов Дол и се намира в землището на с. Палатово, наоколо до Централата. Проектът е импортиран в Регионална инспекция за опазване на околната среда с искане за промяна на предназначението на земята от насип в подобаващ терен за създаване на фотоволтаичен обект и транспорт на сила.

 „ Нашият екип излезе с обстоен разбор. Според плановете капацитетът на слънчевия запас в региона на терена е 1200 квч/м. При монтаж на фотоволтаични панели с най-благоприятен надолнище средногодишният наличен запас нараства до 1251 квч/м. “ изясни изпълният шеф на Топлоелектрическа централа Бобов Дол инж. Любомир Спасов.

Директорът показа, че изводите от изследването са, че на място има добър безоблачен запас, което прави стопански оправдано развиването на производството от фотоволтаици. Инж.Спасов изясни, че съгласно проекта фотоволтаичната централа ще се инсталира върху стационарна структура.

Пълното назоваване на капиталовото желание е „ Изграждане на обект за произвеждане на електрическа сила и транспорт на електрическа сила от възобновими енергийни източници, употребяващи фотоволтаични системи “.

Теренът на някогашния сгуроотвал „ Сухо дере “ е претърпял консервация, техническа и биологична рекултивация. Предстои оценка на плана за инсталиране на фотоволтаици от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Припомняме, че наклонността в Топлоелектрическа централа Бобов Дол е превръщане на посоката към зелена сила. Топлоелектрическа централа Бобов Дол е пуснал поръчка за създаване на газово трасе до Централата. Планът е котлите да работят на природен газ, който да размени въглищата, а  след време да се премине на водород.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР