След като напуснем Европейския съюз и си върнем контрола върху

...
След като напуснем Европейския съюз и си върнем контрола върху
Коментари Харесай

След Брекзит Великобритания ще започне да прилага "поправката Магнитски"

След като напуснем Европейския съюз и си върнем контрола върху разпоредбите за наказания, това държавно управление ще приложи наредбите " Магнитски " в закона за глобите на Обединеното кралство, съобщи английският външен министър Доминик Рааб в публикация за " Сънди телеграф ".

По думите му " това значи, че нарушителите на човешките права на всички места по света ще се изправят пред последствията от своите дейности, имуществото им в Обединеното кралство ще бъде замразено и ще им бъде неразрешено да пътуват до там. Ще подсигуряваме, че Англия няма да е безвредно леговище за тези, които печелят от измъчването на други ".

Адвокатът и герой против корупцията Сергей Магнитски умря през 2009 година в съветски затвор, където бе подложен на безчовечен условия на живот и изтезания. Миналата година английските депутати поддържаха така наречен " корекция Магнитски " в Закона за глобите и ограниченията против изпирането на пари, която разрешава налагане на наказания на лицата, жестоко нарушаващи човешките права.

Рааб означи, че въпреки Англия да желае мощна връзка с европейските си сътрудници, е време да разшири хоризонтите си и първите му визити като външен министър – в Съединени американски щати, Канада, Тайланд и Мексико – са хвърлили светлина върху опциите за една в действителност световна Англия.

Рааб уточни още, че в Съединени американски щати президентът Доналд Тръмп му е споделил какъв брой доста Америка цени тесните връзки с Англия и е изразил възторг за договорка за свободна търговия с Обединеното кралство. В Канада представители на бизнеса са се заели да влагат повече във Англия.

" Запознах се с опита на Канада в използването на закона " Магнитски " за налагане на ограничавания за издаване на визи и заледяване на активите на лицата, виновни за груби нарушавания на правата на индивида ", сподели още министърът.

Той означи, че две трети от мексиканците нямат банкови сметки, само че половината от тях имат смарт телефони. " Това е голяма опция за новаторския английски бизнес. Със ярко бъдеще отвън Европейски Съюз ще помогнем на мексиканските компании да търгуват по-свободно с Обединеното кралство ". " Ние ще останем мощни европейски сътрудници. Но има по-широк свят извън, който да преоткрием ", добави министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР