След като Международният наказателен съд за военни престъпления, Александър Бастрикин,

...
След като Международният наказателен съд за военни престъпления, Александър Бастрикин,
Коментари Харесай

Русия да създаде собствен трибунал в отговор на Запада, предложи шефът на следствието

След като Международният углавен съд за военни закононарушения, Александър Бастрикин, ръководителят на Следствения комитет на Русия, предложи да се сътвори личен арбитражен съд в Русия, който да дава отговор на Запада, заяви ТАСС. Той направи предлагането за интернационален правосъден орган в Русия на съвещание на колегията на Министерството на правораздаването.

Според него " към този момент не е загадка ", че западните страни приготвят интернационалните съдилища, които да потърсят отговорност от Русия. " Заедно с Министерството на правораздаването или под наше управление, би трябвало да стартираме сходна работа ", сподели Бастрикин.

Ръководителят на следствието означи, че Русия ще има собствен личен арбитражен съд, " основан на нормите на актуалното интернационално право ", остава единствено да се разбере кои страни ще влязат в него и какви ще бъдат разпоредбите.

В на Следствения комитет от довечера се споделя, че Бастрикин е упълномощил на централната работа на ведомството да провежда процесуална инспекция по отношение на " противозаконното издаване на заповеди за арест на съветски жители от Международния углавен съд. "

" Като част от инспекцията Следственият комитет на Русия ще разпознава съответни лица всред съдиите на МНС, които са взели горните явно противозаконни решения и въз основа на резултатите ще бъде взето процедурно решение ", се споделя в известието на уеб страницата на организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР