На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван

...
На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван
Коментари Харесай

Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души

На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едвам в този момент сочи уредниците на клането

Руска ракета порази склада на „ Новата поща “ в Одеса. Заради вторични детонации регионът е отцепен. Военният анализатор Борис Рожин разгласява фотоси от пожара, а по-късно той разяснява, че в Одеса спокойно гори кротичък склад с мирни снаряди, което е съпроводено от мирна вторична експлозия.

Че не горят пощенски марки и пликове цяла нощ, удостоверява и телеграм каналът „ Правда России “. Целта на ракетния удар са били хранилища, в които по предварителна информация се е съхранявало военно съоръжение от скорошните западни доставки, написа изданието. 

Руската организация ТАСС пък напомня, че през днешния ден се навършват тъкмо 10 години от зверствата в Одеса, последвали палеж на профсъюзния дом, след което 48 души се трансфораха в живи факли. Броят на жертвите по този начин и не бе обявен публично. Съобщаваше се за безследно изчезналите хора след клането. Пред държавната организация ръководителят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко сподели, че след спецоперацията в Украйна би трябвало да се състои арбитражен съд на нацистите, упрекнати за нещастието в профсъюзния дом в Одеса, станала тъкмо преди 10 години. 

 

В изявление пред ТАСС пък украинският предприемач Виктор Медведчук, който е прочут в България с това, че има парцели в общините Несебър, Поморие и Царево на стойност към 19 млн. евро, назова уредниците на клането в Одеса на 2 май 2014 г. 

Той обърна внимание на обстоятелството, че изгарянето на хора в Дома на профсъюзите в Одеса е плануван акт за заплашване, създаден от киевския режим, управителен от тогавашния и.д. Президентът на Украйна Александър Турчинов.

Според него в организирането му са взели участие някогашният началник на украинското Министерство на вътрешните работи Арсен Аваков, ръководителят на СБУ Валентин Наливаченко и секретарят на СНБО Андрей Парубий. Ръководителят на Днепропетровската регионална държавна администрация Игор Коломойски също е бил на консултациите за интервенцията, означи политикът-бизнесмен.

Медведчук напомня, че осъществяването на интервенцията е било поверено на Игор Палица, който бе назначен за губернатор на Одеска област на 6 май 2014 година след сполучливо осъществяване на клането.

В изявлението пред държавната съветска организация той сподели още, че президентът на Украйна Володимир Зеленски от 21 май не може да бъде законен държавен глава съгласно конституцията на страната.

Според него Западът, поддържа Зеленски точно, тъй като той бил безсрамен и унищожавал Украйна в името на мъчителните си упоритости. Той хвърли украинския народ в огъня на войната, разгласи Медведчук. Украйна към този момент е изгубила своята държавност, сподели още той. 

Днес се навършват и 10 години от убийството на българина инж. Иван Милев, който също бе изгорял жив в Одеса. Сънародникът ни Александър Николов пък е бил разстрелян в същия ден. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР