След като Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев

...
След като Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев
Коментари Харесай

Часовникът тиктака: Мълва от последните минути за ГЕРБ и ПП ще взриви държавата

След като Мария Габриел одобри мандата от президента Румен Радев в понеделник, стартира да тече срокът, в който тя би трябвало да върне на президента досието или с имената на бъдещите министри, или празна. По закон срокът е една седмица, само че групите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС взеха решение, че ще дадат отговор в границите на 24 часа.
По неофициална информация на Българска национална телевизия договарянията са прекратени, което значи, че е по-вероятно България да бъде изправена пред нови избори. Днес в 12 часа Мария Габриел трябваше да бъде подготвена или да показа кабинет, или да върне мандата на президента Радев. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водеха договарянията за сформиране на държавно управление в Народното събрание, предава Блиц.
Държавният глава има подготвеност да одобри претендента за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно заседание, според нейната подготвеност да разгласи резултата от договарянията в границите на заложения в Конституцията период от 7 дни, припомнят от прессекретариата на президентството.
Това най-вероятно ще се случи по-късно през днешния ден.
Припомняме, че договарянията сред двете обединения продължиха до късно нощес, а поръчката е, че ще бъдат възобновени тази заран. Въпреки диалозите, нито една от обединенията не разкри дали има консенсус по главните въпроси, които разделяха двете обединения.
Опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Възраждане “, още веднъж настояха за предварителни избори.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР