След като изтеглиха войските си от десния бряг на река

...
След като изтеглиха войските си от десния бряг на река
Коментари Харесай

Руснаците евакуират и град Нова Каховка

След като изтеглиха войските си от десния бряг на река Днепър в южната украинска област Херсон, съветските окупатори оповестиха и евакуация на язовирния град Нова Каховка на левия бряг на реката . Администрацията на Каховка се изтегля дружно с жителите на града на безвредно място, заяви началникът на окупацията Павел Филипчук в тирада пред популацията в събота, съгласно съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Филипчук прикани хората, намиращи се в избрана зона от 15 километра, да изоставен домовете си.

Съществуват опасения, че язовирът може да бъде опустошен при обстрел и регионът да бъде наводнен. Руснаците и украинците от седмици се упрекват взаимно , че възнамеряват сходна провокация. Украинските сили са определили администрацията на Каховка като " цел номер едно за терористична офанзива " в района, твърди Филипчук. Украйна отхвърля желанията за бойкот.

Животът на хората е в заплаха от боевете, споделя Филипчук. Хората трябвало да бъдат отведени в южния съветски район Краснодар и там да се грижат за тях.

Филипчук дава обещание на бегълците топла квартира, постоянна храна и помощ от 100 000 рубли (1 611,60 евро). Украйна упреква окупаторите в похищение на хора .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР