След като имаше доста резки изказвания на руската посланичка тук,

...
След като имаше доста резки изказвания на руската посланичка тук,
Коментари Харесай

Димитър Гърдев, експерт и дипломат: Когато става дума за директна военна помощ за Украйна, трябваше да го направим още в миналото НС. Трябва да участваме в разследването за Кримския мост

След като имаше много внезапни изявления на съветската посланичка тук, мисля, че този сигнал - неналичието на покана за откриването на 48 Народно събрание, вярно ще бъде разпознат от съветската страна.
 
Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria дипломатът и специалист по интернационалните връзки и сигурност Димитър Гърдев във връзка решението на парламентарно показаните партии, посланиците на Русия и Беларус да не получат предложения за откриването на 48-ото Народно заседание.

Когато ставаше дума за директна военна помощ за Украйна, трябваше да го създадем в предишното Народно заседание. Ограничихме се с военно-техническа, само че все пак голямо количество българско оръжие, те руснаците го демонстрираха, сега е в Украйна през компании медиатори.
 
Едни избрани канали завоюваха доста пари, а страната България загуби, тъй като бяха раздадени комисионни на посреднически компании. Този въпрос би трябвало да се контролира.
 
България има големи благоприятни условия да помогне в един тип въоръжения и муниции. Същевременно България би трябвало ясно да си дава сметка, че стратегически значимите за нейната отбранителна дарба въоръжения като противозенитни системи, изтребители и щурмови самолети, танкове... там до момента в който не получим съответно и равнопоставено ново въоръжение, не трябва да се лишаваме.
 
Изключително значимо е да почистим обвиняването за замесването ни във взривяването на Кримския мост, тъй като се води хибридна война. България по този начин беше замесвана и в Райхстага, опита за ликвидиране на папата и либийския случай. Затова е извънредно значима бързината, адекватността и твърдостта на българската реакция.
 
Не бива да оставяме усещане, че друга страна ще си организира лично следствие, където нямаме никакъв взор. България би трябвало да упорства да взе участие в това следствие. Ние би трябвало да знаем какво става там - счита дипломатът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР