След като Франция анонсира, че ще намали минималната възраст за

...
След като Франция анонсира, че ще намали минималната възраст за
Коментари Харесай

Франция намалява минималната възраст за правоуправление. Европейската транспортна комисия с резерви

След като Франция анонсира, че ще понижи минималната възраст за придобиване на удостоверение за правоуправление на 17 години от идната година, Европейската транспортна комисия за пътна сигурност (ETSC) излезе с изказване, в което разяснява, че това решение може да докара до утежняване на сигурността по френските пътища.

От комисията подчертават върху това, че и все още равнището на смъртните случаи по пътищата измежду младежите във Франция към този момент е измежду най-високите в Европа.

Според данните на ETSC, във възрастовата група 15-30 години, всяка година в страната животът си губят 82 индивида на милион от популацията, като в тази статистика, по-лош индикатор от Франция имат единствено Румъния, Гърция, Полша, Хърватия и България.

" Смъртността измежду тази възрастова група във Франция също е съвсем два пъти по-висока от тази за останалата част от популацията, една от най-големите разлики сред европейските страни ", показват от Европейската транспортна комисия за пътна сигурност

" Колкото по-млад човек стартира да кара независимо без ограничавания, толкоз по-вероятно е той или тя да претърпи съдбовен удар, изключително на възраст под 18 години ", разясняват още от ETSC. " Препоръчителната минимална възраст за независимо шофиране в Европейски Съюз сега е 18 години. Само Австрия, Дания, Унгария и Ирландия ползват изключение, което разрешава на 17-годишните да карат без компаньон. Индивидуалните водачи във Финландия също могат да аплайват за позволение да получат своята брошура на 17 години ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР