След като два английски отбора стигнаха до фитнала в Шампионската

...
След като два английски отбора стигнаха до фитнала в Шампионската
Коментари Харесай

Английски финал и в Лига Европа

След като два британски тима стигнаха до фитнала в Шампионската лига, това се повтори и в Лига Европа. За трофея в Баку ще спорят Челси и Арсенал.

Челси е на край в Лига Европа, откакто реализира победа с 4:3 след продължения и дузпи на своя „ Стамфорд Бридж ” над немския Айнтрахт (Франкфурт). Двата отбора преди този момент врътнаха реми 1:1 в постоянното време и след двете продължения. Лофтъс-Чийк съумя да открие резултата в 28-ата минута, a в 49-ата Йович изравни. При дузпите в началото Аспиликуета пропусна за Челси, само че по-късно Кепа избави ударите на Хинтерегер и Пациенсия и в последна сметка класира отбора си за финала. Така Челси има страховит късмет да завоюва за повторно в своята история шампионата от Лига Европа, откакто го стори през сезон 2012/2013.
На финала столичният британски отбор ще се изправи против различен лондонски съперник в лицето на Арсенал, който победи и като посетител Валенсия с 4:2. По този метод и във втория по мощ евротурнир ще има европейски край, откакто на финала в Шампионската лига един против различен ще се изправят Ливърпул и Тотнъм. Битката за купата в Лига Европа в Баку е на 29 май.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР