След като БСП поиска оставката на министъра на културата Боил

...
След като БСП поиска оставката на министъра на културата Боил
Коментари Харесай

От БСП поискаха оставката на Боил Банов и призоваха Борисов да направи същото

След като Българска социалистическа партия изиска оставката на министъра на културата Боил Банов, в този момент призоваваме и Бойко Борисов да му я изиска, тъй като Банов няма мъжеството да се отдръпна самичък от поста си, поради аферата " Ало, Банов съм ", която левицата разкри при започване на 2019 година Това изиска в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов, съобщи БГНЕС.
" Припомням, че сме сезирали прокуратурата и се надяваме по отношение на новото развиване по случая, прокуратурата да си свърши работата и още веднъж да огледа към този случай ", разяснява Симов.
Той напомни, че при започване на годината точно Българска социалистическа партия са извадили скандалната спекулация на културния министър за Ларгото в София, с която той спести над 700 000 лева на частен бизнесмен.
" Тогава главното опрощение на Банов беше, че водят дело и евентуално ще го завоюват. Вчера видяхме по какъв начин тъкмо води дело Министерството на културата. То е изтървало периодите за обжалване в резултата, на което българският поданик окончателно губи 700 000 лева
Това деяние потвърждава, че всичко това, което извадихме като информация и безусловно правилно ", съобщи той и дефинира това безучастие като скандално, както и като опит да се заметат следите.
Припомняме, че Министерството на културата пропусна последния период да апелира правосъдното решение, с което бе отхвърлена претенцията му за наказателна клауза към строителя на столичното Ларго.
Това излиза наяве от определение на Върховен касационен съд, с което делото бе дефинитивно завършено. Това значи, че Министерството на културата освен няма да получи 753 хиляди лева наказателна клауза, само че и ще би трябвало да заплати над 73 хиляди лева разходи по делото.
Ремонтът на Ларгото бе мотив за абсурда, придобил популярност като " Ало, Банов съм ". В началото на годината Елена Йончева от Българска социалистическа партия оповести записи, от които твърдеше, че излиза наяве по какъв начин Банов дава указания да се оформят документи, с цел да не дължат изпълнителите наказателна клауза.
Самият Банов няколко пъти съобщи, че не може да бъде упрекван, тъй като министерството води каузи за наказателна клауза. От определението на Върховен касационен съд излиза наяве, че МК даже не е спазило периода за обжалване на делото, като последната опция за това е била на 12 март. От министерството твърдяха, че са подали жалбата по пощата, обаче печатът на писмото е с дата 13 март, и жалбата не е била призната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР