След като бастиса 143-годишните „Български пощи“, собственикът на частната поща

...
След като бастиса 143-годишните „Български пощи“, собственикът на частната поща
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: След пощите, Дедо Еконтий бастиса и теснолинейката! Отменят влакове, бавят документи

След като бастиса 143-годишните „Български пощи“, притежателят на частната поща „Еконт“ Николай Събев, който против 300 бона финансова кеш инжекция в плана на Харвардските аферисти Кирчо и Кокорчо стана министър на превоза, е на път да затрие и единствената теснолинейка в България, предава ПИК.

Малката 125-километрова теснопътна линия, която минава през три планини – Родопите, Рила и Пирин, и която е главен и единствен превоз на хората в региона, повече от година страда от хронична липса на здрави локомотиви. Това води до анулация на влакове, а въпреки всичко тези, които се движат, са обслужвани от рейсове, сигнализират от сдружението „Родопската теснолинейка“.

Така от понеделник, 6 юни, до края на месеца изцяло анулирани са трен 16221 Септември Аврамово и 16222 Аврамово-Септември. По част от маршрута на влаковете ще пътува микробус.

До чудодейната поява на здрави локомотиви влаковете 16230 и 16231, които обслужват сектора Добринище-Разлог-Добринище, и се употребяват от работещите в курорта Банско, ще се движат с рейсове.

Заради обвръзките на преносим състав теснолинейката е изправена пред угрозата за неопределен срок да остане без нито един движещ се трен. И по този начин от железопътна, тя да се трансформира в автобусна.

Скандалът гърми със страшна мощ, тъй като в хранилище Септември се намира преди малко осъвремененият Локомотив 77 002. Модернизацията му беше изпълнена в частен жп цех в Русе.

„Във връзка със зачестилия фрапантно брой анулирани влакове по теснолинейката през последните дни заради липса на задоволително механически изправни локомотиви, подсещаме, че напълно осъвремененият локомотив на фотографията стои в депото, изцяло подготвен за придвижване, само че със забавени документ от Изпълнителна организация „Железопътна администрация“ към Министерство на превоза, което не разрешава на БДЖ да го употребява!“, оповестиха от „Родопската теснолинейка“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР