След като 140 милиона възрастни американци получиха ваксина срещу Covid-19,

...
След като 140 милиона възрастни американци получиха ваксина срещу Covid-19,
Коментари Харесай

В Калифорния изпробват Covid ваксини върху деца над 6 месеца

След като 140 милиона възрастни американци получиха ваксина против Covid-19, фармацевтичните компании Pfizer и Modera минават към идната фаза на изследване, дали имунизацията ще бъде безвредна и ефикасна и при най-малките.

В Калифорния започва изпробването на ваксина и за децата от 6 месеца.

За 7-месечният Сорен, който към този момент е получил първа доза от имунизацията, майката споделя, че не е имал проблеми, само че 3 годишното му братче Андел е имал болежка в ръката и се е чувствувал изтощен. Това е единствено началото на проучването.

" Ако бъдат имунизирани това ще бъде огромен принос за понижаване разпространяването на вируса ", споделя доктор Ивон Малдонадо, професор по педиатрия, епидемиология и здраве на популацията в Станфордския университет.

Според лекарите децата може да не боледуват, само че могат да придвижват вируса без да имат признаци и неумишлено да заразяват.

При изследванията на " Модерна " всички деца ще получат втора доза 28 дни след първата, а за Пфайзер тя ще бъде след 21 дни.

Изследва се какво би трябвало да бъде количеството на имунизацията, която децата могат да понесат и до какъв брой ще бъдат предпазени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР