След изтеглянето на своите сили от западния бряг на река

...
След изтеглянето на своите сили от западния бряг на река
Коментари Харесай

Британското разузнаване: На източния бряг на Днепър руската армия се преоборудва и готви за отбрана

След изтеглянето на своите сили от западния бряг на река Днепър в Херсонска област, Южна Украйна, съветската войска продължава да дава приоритет на преоборудването, реорганизацията и подготовката на защитата в множеството браншове от фронта, регистрира английското военно разузнаване. Това оповестява Българска телеграфна агенция.

Във всекидневната си сводка, оповестена в Туитър, министерството на защитата на Англия написа през днешния ден за нови съветски окопни системи покрай Кримския полуостров, както и до река Северски Донец сред Донецка и Луганска област.

Някои от тези окопи се намират на до 60 километра зад настоящата фронтова линия, което навежда на мисълта, че съветското военно командване се приготвя за реакция при положение на по-нататъшни огромни украински пробиви, отбелязва английското военно разузнаване.

То предвижда, че Русия евентуално в последна сметка ще предислоцира част от бойците, изтеглени от Херсон, с цел да укрепи и разшири своите настъпателни интервенции покрай град Бахмут в източната Донецка област.

Руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов удостовери, че се построяват укрепления на анексирания Кримски полуостров, откакто войските ѝ отстъпиха в прилежащата Херсонска област поради контраатака на Киев, съобщи Франс прес.

" Под мой надзор на територията на Крим се организират укрепителни работи за да се подсигурява сигурността на кримчаните ", заяви Сергей Аксьонов.

Той обаче посочи, че сигурността на Крим зависи " основно от ограничения, които да се подхващат на територията на Херсонска област ", граничеща с южния украински полуостров.

Оттеглянето на съветските военни, напуснали по-специално районния център Херсон, даде опция на Киев да приближи артилерията си към Крим, нееднократно обстрелян през последните месеци, отбелязва Агенция Франс Прес.

Миналия месец Кримският мост, свързващ полуострова с територията на Русия, бе опустошен отчасти при детонация, зад която съгласно Москва стои Украйна.

 

В Крим имаше и други офанзиви, които бяха приписани на украинските въоръжени сили, да вземем за пример против съветския флот в Севастопол и против съветски военни инфраструктурни обекти.

От 2014 година Москва преглежда Крим като част от своята територия, само че интернационалната общественост не признава това. Киев декларира, че желае да си върне полуострова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР