След изслушването на кандидатката за следващ български еврокомисар Илиана Иванова,

...
След изслушването на кандидатката за следващ български еврокомисар Илиана Иванова,
Коментари Харесай

Първи отзиви след изслувашето на Илиана Иванова, как я оцениха

След чуването на кандидатката за идващ български еврокомисар Илиана Иванова, получи високи оценки от ръководителите на двете комисии в Европарламента, заяви „ Политико “.

Предварителната оценка за чуването през днешния ден се дефинира при закрити врата. А на следващия ден ще бъде обявено решението на Председателския съвет, състоящ се от ръководителя на Екологичен потенциал и шефовете на политическите групи в Европарламента. Този съвет ще даде дефинитивна оценка за представянето на Иванова. Ако тя е позитивна, гласуването на кандидатурата на Иванова за еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта ще бъде включено в дневния ред на идната сесия на Екологичен потенциал от 11 до 14 септември.
-->
Сред изказалите позитивни мнения е Забине Верхайен - немска евродепутатка и председателка на комисията по просвета и обучение на Екологичен потенциал, съобщи, че е „ впечатлена “ какъв брой задълбочено е отговаряла Иванова на въпроси за нововъведенията и културата. Тя добави, че българската кандидатка е посочила „ големи знания по ресора ѝ “. „ Днес станахме очевидци на чудесно чуване на претендент за еврокомисар “, уточни пред „ Политико “ Верхайер.

„ Имам доста положителни упования. Убеден съм, че госпожа Иванова ще бъде мощен еврокомисар “, сподели пред „ Политико “ след чуването Кристиян-Силвиу Бушой - румънски евродепутат, ръководител на комисията по промишленост на Екологичен потенциал. Бушой добави, че Иванова е посочила „ мощно водачество “, „ положително познаване на ресора “ и „ доста положителни информационни умения “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР