След изключително успешното за Nvidia тримесечие – доходът на компанията

...
След изключително успешното за Nvidia тримесечие – доходът на компанията
Коментари Харесай

Ръководителят на Nvidia: Аз вярвам в ИИ, това ще бъде нещо огромно

След извънредно сполучливото за Nvidia тримесечие – приходът на компанията доближиха $2,5 милиарда, като от тя $1,5 милиарда от продажбите на графични карти за геймърски компютри, президентът на компанията Хуан Женсен даде изявление за VentureBeat.

За видеоигрите и дата центровете

“По-рано считах, че видеоигрите ще станат най-масовото забавление, заради простата причина, че в играта можеш да станеш какъвто искаш и да правиш във виртуалната действителност каквото си решиш. Технически игрите по този начин и се развиват. Днес в света има милиони геймъри и съм сигурен, че ще станат милиарди. Пазарът на видеоигрите ще продължи да пораства.

От друга страна, нашите бизнес центрове стават от ден на ден. Това е първото тримесечие, през което получаваме над $500 милиона от дата центровете. Този сегмент набъбна със 109% по отношение на предходната година. И аз имам вяра в ИИ. Това ще бъде нещо голямо в мащабите на международната стопанска система. Считам, че всичко, което се движи, може да бъде автоматизирано.

За безпилотните коли

Вярвам, че самостоятелните коли ще се появят през идващите 3 години. Към сегашен ден 225 сходни плана употребяват нашия авто суперкомпютър Drive PX. Очевидно е, че след 3 или най-много 4 години ще се появят райони, в които водачите ще могат да напълно да оставят ръководството на автопилота

За криптовалутата

Пазарът на цифрова валута е доста значим за нас: приходът на Nvidia от продажбата на графични процесори за рандеман на криптовалута е едвам $70 милиона. Този който сътвори пълностоен логаритъм за ASIC чипове, особено предопределени за рандеман, ще има величествен триумф на пазара и всички ще преминат към криптовалута.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР