След Ивановден ще започнат проблемите. Ще има натиск върху личните

...
След Ивановден ще започнат проблемите. Ще има натиск върху личните
Коментари Харесай

Пада ли смъртността у нас? Говори Витанов

" След Ивановден ще стартират проблемите. Ще има напън върху персоналните лекари. Февруари ще е е месецът на Омикрон ". Това предвижда в " Твоят ден " по NOVA NEWS математикът проф. Николай Витанов.

Според него 10 000 инфектирани с ковид дневно е оптимистичен вид. Проф. Витанов счита, че в края на идната вълна - евентуално през март, ще има 1 милион инфектирани у нас и 33 500 смъртни случая. Математикът счита, че е оптимистично да се позволява, че броят за заболелите и умрелите да е по-нисък.

" От 15-20 януари Омикрон ще стане доминантен. Броят на случаите ще стартира да пораства, а вълната ще завърши в края на март ", безапелационен е той. 

Проф. Витанов има вяра, че смъртността в България последователно ще пада. Той даде обещание да даде точни калкулации по отношение на развиването на пандемията след 15 януари.

" Задължителна би трябвало да бъде имунизацията против COVID-19 за някои браншове - опазване на здравето, администрация, държавни институции - те би трябвало да дават образец ", смята проф. Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

Според него новата власт би трябвало да приложи ограничения, които българите да са подготвени да съблюдават, тъй като те избавят човешки живот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР