След хиляди години еволюция по тялото на жената са останали

...
След хиляди години еволюция по тялото на жената са останали
Коментари Харесай

Сексуалната символика на женските коси

След хиляди години еволюция по тялото на дамата са останали единствено две мощно окосмени области – интимните елементи и скалпът. И до момента в който наличието на бельото ни остава напълно прикрито за очите на близките, косата, най-малко в нашето съвремие, е напълно на показ.

До преди няколко десетилетия методът на подкастряне е бил зависещ на строги правила, тъй че е от пръв взор да може да се дефинира полът и общественото състояние на притежателят им. Появата на късите женски коси ознаменува появяването на метросексуалното общество, където разликата сред половете е доста по-крехка и несигурна.
И все пак изключителна, съвсем магическа мощ на женските коси не е намаляла. Именно, тъй като провокира асоциация за едно друго, доста по-вълнуващо окосмяване.

Жената с разпусната, буйна грива блестящо показва своята половост. Заради това във всички консервативни общества се счита за нахално дамата да не прикрива косите си. Сигурно незабавно вършиме асоциация с мюсюлманското було. Но даже в Европа почтените дами прикривали с воалетки и шапчици косите си, преди да излязат на улицата. Да не приказваме за нашите баби, които за нищо на света не се разделяли с забрадките си. Най-красноречиво се разкрива символиката на женските коси при монахините. Преди са дадат обет те биват остригвани, и то допустимо най-некрасиво, с цел да стане ясно, че и другото им окосмяване към този момент няма да влиза в приложимост. Подобно е смисъла на ритуалът, при които вдовиците отрязват косите си.

Може би ще се учудите, само че даже и през днешния ден косата не по-малко красноречиво приказва за половия статут на притежателката си. Когато една жена трансформира прическата или цвета на косата си демонстрира, че се отдръпва от половата конкуренция или в противен случай – още веднъж се включва в нея. Неумиращ е и митът за русокосата хубавица (естествена или не), която излъчва неудържим съблазън. Аналогията сред тези две окосмени елементи на женското тяло ще продължава да живее. Въпреки или даже на инат на ширещата се интимна епилация.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР