След година като депутат в 47-ото Народно събрание проф. Асен

...
След година като депутат в 47-ото Народно събрание проф. Асен
Коментари Харесай

Асен Балтов: Завеждам иск срещу Стойчо Кацаров заради скалъпената история

След година като народен представител в 47-ото Народно заседание проф. Асен Балтов още веднъж оперира в " Пирогов "

Завръщането към медицината обаче не поставя завършек на политическата му кариера, призна той пред .

Срещаме се с някогашния шеф на " Пирогов " в болничното заведение, откакто завоюва делото за дисциплинарното му уволняване. Отново е ортопед, само че на цивилен контракт.

" Намираме се на 8 етаж. Това беше едно време моят кабинет като бях шеф на травматологията, преди да стана изпълнителен шеф на " Пирогов ". Правим по две интервенции дневно, оказвам помощ с каквото мога, консултираме пациенти. Надявам се скоро да си вляза в същинската работа ", уточни травматологът и някогашен народен представител.

В момента шеф на Първа травматологична клиника е проф. Диян Енчев, а проф. Балтов чака да бъде назначен на щат.

Ще заведе персонален иск против някогашния длъжностен здравен министър доктор Стойчо Кацаров. През юли предходната година Балтов бе освободен от поста шеф на " Пирогов " поради нарушавания, открити от инспекция на Здравната каса в незабавната болница.

" Случи се една операция. Опитаха се да ме изкарат отговорен за нещо, за което нямам никаква виновност, че надали не сме източвали Касата. Малко е комплицирано за пояснение, само че то е все едно един път ти дават пари, а по-късно ти споделят: Тук има едни хора, които не сте приели вярно, излъгали сте Касата, по тази причина върнете парите. Но всъщност тези пари не са повече от това, което трябваше да получава болничното заведение всеки месец. Това беше скалъпена история, в която основно настоящо лице беше служебният министър Стойчо Кацаров ", съобщи проф. Балтов.

Въпреки че наподобява благополучен с медицината, пред Новините ON AIR проф. Балтов отхвърли слуховете, че излиза от политиката.

" Не мога да спра внезапно с политиката. Аз съм един от 59-те депутати, които направиха историческото събаряне на кабинета на Кирил Петков. Изцяло ще оказвам помощ на ГЕРБ ", сподели той.

И даде да се разбере, че избира да не е народен представител в идващото Народно заседание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР