След едногодишно прекъсване поради пандемията традиционните за Ямбол Музикални празници

...
След едногодишно прекъсване поради пандемията традиционните за Ямбол Музикални празници
Коментари Харесай

Музикални празници "Златната Диана" се завръщат на сцените в Ямбол

След едногодишно спиране заради пандемията обичайните за Ямбол Музикални празници " Златната Диана " се завръщат на сцена и ще се проведат в четири следващи дни от 21 юни до 24 юни.

Градът още веднъж ще се трансформира в привлекателен център за феновете на класическата музика. По традиция на ямболска сцена ще се изявяват както потвърдени имена, по този начин и надарени млади артисти и инструменталисти. Жителите и гостите на Ямбол ще имат опцията да се насладят на осъществяванията на известни оперни актьори.

Откриването на музикалните празници ще се състои през днешния ден в Деня на Ямбол – Свети Дух от 18:30 часа в зрителната зала на община Ямбол с концерта „ Аконкагуа “ за бандонеон, пиано и оркестър, отдаден на 100-годишнината от рождението на известния аржентински композитор Астор Пиацола. Неизменна традиция е празниците да бъдат открити от Камерен оркестър „ Дианополис ” с началник Красимира Султанова и тази година тя ще бъде спазена. Гости на откриването са пианистът Доач Бездюз и Стоян Караиванов - бандонеон.

На 22 юни, вторник, феновете на оперното изкуство ще се насладят на операта „ Набуко “ от Джузепе Верди, в която ще вземат участие оркестърът на Плевенска филхармония, хор на Държавна опера – Русе и Общински хор „ Гена Димитрова “ – Плевен. Диригент е познатият на ямболската аудитория Найден Тодоров, режисьор - Надя Христозова. Венцислав Атанасов ще бъде в ролята на Набуко, Габриела Георгиева ще се превъплъти в Абигейл, Шмилена Султанова – Фенена, Мартин Цонев – Захариа, Георги Султанов – Измаел. Оперният театър ще се състои в Спортна зала „ Диана “ от 19:00 часа.

На третия ден от програмата на празниците – 23 юни, сряда, на сцената на зала „ Съвременност “ в Културно-информационен център „ Безистен “ от 19:00 часа ще бъде показан музикалният план „ Музиката вместо улицата “ за деца-виртуози, свирещи на разнообразни принадлежности, основан от Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. Концертът ще бъде с присъединяване на Камерен оркестър „ Дианополис “ и Вероника Тодорова – акордеон.

Заключителният концерт-спектакъл на " Златната Диана " е „ Да послушаме кино “ и ще стартира на 24 юни, четвъртък, от 21:00 часа в Лятното кино на Ямбол в Градския парк. Плеяда от известни реализатори - Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, Живко Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов ще се изявят пред ямболската аудитория под съпровода на Плевенска филхармония.

Билети могат да бъдат закупени в театралната каса на " Безистен ". Работно време: 10:00 - 18:00 ч., всеки работен ден. Телефон за резервации: 0876694083
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР