Мъж с двойно руско и украинско гражданство е с повдигнати

...
Мъж с двойно руско и украинско гражданство е с повдигнати
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, с руско и украинско гражданство, за тероризъм във Франция

М ъж с двойно съветско и украинско поданство е с повдигнати предварителни обвинявания във Франция за тероризъм по отношение на присъединяване в подготовка на бомбен атентат, заяви прокуратурата, представена от Асошиейтед прес.

26-годишният мъж е арестуван в хотел в Северен Париж в понеделник, а проверяващите търсят негови възможни съучастници, показаха от отдел " Антитероризъм " към френската прокуратура.

Арестът е осъществен ден преди президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да дойде във Франция и три дни преди там да дойде и украинският президент Володимир Зеленски.

И двамата са в западноевропейската страна за присъединяване във възпоменателните церемонии по случай 80-тата годишнина от Десанта в Нормандия, както и за срещи с френския си сътрудник.

Не е ясно дали хипотетичният скрит план е обвързван с войната в Украйна.

Отношенията сред Русия и Франция стават все по-изострени през последните месеци поради спора.

Според прокуратурата обвиненият е получил тежки изгаряния вследствие на експлозия на взривно устройство в хотелската му стая. Получил е здравно лекуване за пострадванията си, след което е бил предаден за разпит на френското контраразузнаване.

Според известието в петък той е бил изправен пред проверяващ арбитър,

който му е повдигнал предварителни обвинявания в присъединяване в обмисляне на престъпни набези от терористична група и за владеене на взривни субстанции за подготовка на нахлуване, обвързвано с терористичната група.

Мъжът, чиято идентичност не се оповестява, е дошъл във Франция няколко дни преди ареста си.

Според френски медии той е родом от Донбас, окупиран от Русия регион в Източна Украйна, и е служил в съветската войска.

Преди дни съветското разследване разгласи задържането на френски жител, упрекнат, че е събирал разследващи сведения по военни въпроси.

Франция е и очевидец на поредност необикновени произшествия, за които се допуска, че са свързани с Русия и Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР