След две години прекъсване, най-големият филмов фестивал в света, Кан,

...
След две години прекъсване, най-големият филмов фестивал в света, Кан,
Коментари Харесай

6 европейски филма на тазгодишния фестивал в Кан, които да гледаме

След две години спиране, най-големият кино фестивал в света, Кан, още веднъж постила грижливо аления килим за тазгодишното си издание през май 2022 година, като отбелязва своята 75-а годишнина. Докато светът с зорко око следи за появяването на кино звезди, фестивалът е късмет за някои от най-хубавите режисьори в Европа да се преборят за оценката за най-хубав интернационален филм на “Оскарите “. Все отново и двете скорошни номинации за " Оскар " - датската комедия-драма „ Още по едно “ на Томас Винтерберг и „ Най-лошият човек в света “ на Йоахим Триер бяха видяни за първи път в Кан. Добрата вест е, че пет са дамите режисьори, чиито филми са включени във фестивала. Запознаваме ви с част от наложителните за гледане ленти на тазгодишния фестивал, показани от " Евронюз ".

“Corsage”
 От през днешния ден падат маските в самолетите в Европа 16 май 2022 | Европа разхлабва ограниченията против ковид и във въздушния превоз: от през днешния ден, 16 май, отпада носенето на медицински...
„ Corsage” – филм на Мари Кройцер, който не би трябвало дапропускаме. В него взе участие Вики Крийпс („ Bergman Island “) като императрица Елизабет Австрийска „ Сиси “, която, когато отбелязва 40-ия си рожден ден през 1877 година, открива, че любопитният й разум и неспокойния й дух са сложени в рамки за дълго. Освен любопитния сюжет, още една причина да го гледаме, е че основателите на „ Corsage “ са виновни и за скорошния шлагер – „ Спенсър “.



„ AfterSun”

Вече сме ви разказвали за сериала, който ни впечатли и ловко съумя да ни разсее по време на пандемията през 2020 година Ако сте фенове на основния воин - ирландския артист Пол Мескал, то ще можете да го видите в ролята на млади татко на отмора с щерка си преди 20 години. Историята е разказана от позиция на Софи като жена и като 11-годишно дете, тъй като тя се връща в спомените си. Не единствено ние - критиците също чакат с неспокойствие да видят осъществяванията на Мескал и младата Софи (изиграна от Франки Корио).



„ One Fine Morning “

Френската режисьорка Мия Хансен-Лов се радваше на самопризнание от рецензията предходната година за „ Bergman Island” с присъединяване на Тим Рот и Вики Крийпс. Настоящата лента споделя за Сейду, която влиза в ролята на самотна майка, която живее с дребната си щерка в Париж, до момента в който прави по силите си всичко да обезпечи подобаваща грижа за татко си, който страда от невродегенеративно заболяване. В този сложен за нея миг, тя среща някогашен другар от предишното, който има връзка, само че те се поддават на възприятията си, като се впускат в буйна спекулация. Предстои да забележим по какъв начин тя ще се трансформира в камъчето, което ще преобърне радикално живота им.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР