След две години мълчание стоматологът Владимир Карастоянов даде вчера обяснения

...
След две години мълчание стоматологът Владимир Карастоянов даде вчера обяснения
Коментари Харесай

Нищят убийството на Ники Отвертката, а къдрокосата сексапилна миска Александрина пропищя: Искаше секс, отказах му и стана страшно

След две години безмълвие стоматологът Владимир Карастоянов даде през вчерашния ден пояснения пред правосъдния състав, управляван от арбитър Мирослав Начев, по делото за убийството на Николай Радев-Отвертката. С часове стоматологът Владимир Карастоянов разказваше за събитията в Дупница от 2003 година, до случката, довела до гибелта на Николай Радев през 2014 година.

„ Всичко това нас ни унищожава повече от всеки различен – да сме в центъра на нещо, несъвместимо с публичния ни статус, обучение и професии”, с тези думи стартира обяснението си пред съда Карастоянов.

Той разказа голям брой случки с девойки от Дупница, които са били преследвани, притеснявани и принуждавани принудително да се качват в колата на Н. Радев.

„ След това за всички се говореше, че са леки девойки, а това не е така”, съобщи Карастоянов.

Той описа и за таксиметровите войни в Дупница, когато в кабинета му са идвали голям брой потърпевши, на които е оказвал помощ. „ Издадох стотици медицински, които на идващия ден никой не искаше да вземе поради боязън от разпра. В тази напрегната конюнктура в Дупница, в която никой не смее да се оплаче или да свидетелства, Николай Радев стартира да преследва и внучката Владимира “, добави Карастоянов.

По това време тя е била студентка 3-ти курс стоматология и рядко си е идвала в Дупница. Карастоянов разказа и самия случай, при който са отишли да избавят Владимира, приклещена в заведение от Отвертката. Версията му бе, че е скочил да отбрани Владимира, при което Отвертката се е спънал и паднал във витрина.

„ Сбиването продължи 10-20 секунди. Ние тогава не сме знаели какъв брой е потърпевш, беше в чудесна форма, стана и сподели: „ Отивам да ме зашият и след това ще ви…”.

Владимир Карастоянов приказва за внучката Владимира, която била в стрес и не е в положение да дава показания. Старият Карастоянов я е водил на релакс в Лондон. Разказа още, че била отличничка и че Радев й счупил скъпи очила. За момента на закононарушението сподели, че е работил на база видяното бяло и уплашено лице на сина си Николай Карастоянов, свил се в ъгъла, Радев бил с краката на масата. После загатна, че доста пъти е понасял обиди от Радев. „ Казваше ми „ некролог” и ме псуваше “, съобщи Владимир Карастоянов. Той си бил спомнил обидните към него думи, отправени от Радев в заведението, когато се сбили с него. Двамата се понесли към витрината и паднали, тогава чул по какъв начин Радев споделил: „ Прободох се “.

Показаха му фотоси от видеокамера, само че стоматологът не се позна на първата фотография. Адвокат Марин Марковски забрани в зала на клиента си да дава отговор на въпроси на прокурора Бойко Калфин по време на обяснението.

Като очевидец беше разпитана и 28-годишна жена, някогашната „ Мис Благоевград” Александрина Игова, която описа за психическия и физически тормоз, на който е била подложена от Николай Радев, до момента в който е живеела в Дупница. Тя свидетелства за блъскания, тормоз в заведения, заплашителни есемеси, които е получавала от него, тъй като му е отказала да бъдат в интимни връзки. „ Той се държеше извънредно цинично, наскърбяваше ме, не съм пускала тъжби, тъй като знаех, че никой няма да направи нищо против него”, съобщи свидетелката.

Остава да се одобряват и експертизите на 3 движимости лица, измежду които и най-важната – съдебномедицинската. Делото ще продължи на 14 декември.

Две години след убийството Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе и обвинителния акт, в който е записано: „ На 11 март 2014 година в Дупница, в кафе-аперитив „ Колата” Николай Карастоянов – причинител, в съучастничество с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, съзнателно умъртвили Николай Радев, прочут в града с прякора Отвертката. Причина за жестоката кавга била краткотрайна връзка сред Николай Радев и Владимира Карастоянова, вследствие на която последвали влошени за дълго време връзки със фамилията на младата жена. Във вечерта на случая Радев и Карастоянова се срещнали инцидентно в кафене „ Колата “, при което мъжът почнал още веднъж да я наскърбява. Тя се обадила на татко си с молба да пристигна в заведението и да я отбрани. Обвиняемият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на щерка си и защото Радев бил прочут като ММА състезател, взел със себе си нож с острие към 10-12 см. След първични взаимни нападки и обидни думи абсурдът сред тях ескалирал, закани и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, с цел да го поддържат, пристигнали Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си железен предмет с дължина към 30 см. На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до солидна кръвозагуба, която станала причина за неговата гибел. Тя настъпила в реанимационното поделение на МБАЛ „ Св. Иван Рилски” в Дупница, където вечерта на убийството обвиненият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в оня миг. Въпреки подхванатите реанимационни мероприятия от обвинения и неговите сътрудници Радев изпаднал в хеморагичен потрес, вследствие на което настъпила и гибелта на същия. Тримата Карастоянови са на независимост по ограничения за неотклонение на Софийския апелативен съд – подписка за Иван и Владимир, и домакински арест за Николай Карастоянов”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: struma.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР