След две десетилетия пауза в сряда Русия възобнови производството на

...
След две десетилетия пауза в сряда Русия възобнови производството на
Коментари Харесай

Войната връща руснаците към „Москвич“-а

След две десетилетия пауза в сряда Русия възобнови производството на руската марка коли Москвич. Познатите до болежка в България машини ще стартират да слизат от поточната линия с помощта на решението на френската Renault, която притежаваше „ Автоваз “ и производителя на „ Москвич “, да напусне страната.

От съветското министерство на индустрията и търговията оповестиха, че производството ще стартира с едвам 600 коли през тази година. Рестартирането обаче надали ще промени мрачната вероятност за автомобилната промишленост в Русия, където продажбите тази година евентуално ще доближат невиждано дъно в историята на страната.

Крайната цел за произвеждане е 100 000 автомобила „ Москвич “ годишно, някои от които ще бъдат електрически. Това обаче е надалеч под междинното за един цех за коли, където би трябвало да се създават сред 200 000 – 300 000 бройки, с цел да е доходоносен.

Първите коли „ Москвич “ ще слязат от индустриалната линия през декември 2022 година “, се споделя в изказване на производителя на камиони „ Камаз “, софтуерен сътрудник на завода.

Възроденият „ Москвич “ може да се завърне с нова визия. Източници споделиха за Reuters, че дизайнът, инженерингът и индустриалната платформа на китайския производител на коли JAC ще бъдат употребявани за производството на марката.

Западните наказания поради военната акция на Москва в Украйна съществено затрудниха достъпа до задгранични съставни елементи, а доста западни производители на коли напуснаха. „ Камаз “ и държавното управление оповестиха, че са основали нови вериги на доставки, само че не разкриват детайлности.

Задачата в близко бъдеще е да се открият процеси за сглобяване на дребни възли с присъединяване на локални снабдители до края на 2023 година “, сподели министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров.

Министерството сподели, че стартирането на пълномащабно произвеждане ще обезпечи работни места за още към 40 000 души.

Продажбите на „ Москвич 3 “, описван като градски кросоувър с бензинов мотор и автоматизирана или механична скоростна кутия, ще стартират през декември, оповестиха от министерството.

Припомняме, че Renault продаде мажоритарния си дял в автомобилния производител „ Автоваз “ през май на съветската страна единствено за една рубла, само че с шестгодишна алтернатива за назад изкупуване. Той продаде завода си, в този момент преименуван на Московски авто цех „ Москвич “, за още една рубла.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинМосквич ПоследниНай-четениКомпании 60 Войната връща руснаците към „ Москвич “-а Политика 912 Политическа партия и Демократична България се схванаха за кабинет на малцинството с „ гаранции “ от Народното събрание Образование 192 14 000 гимназисти ще се образоват в действителна работна среда Бюджет и финанси 1076 България най-сетне открива сметка във Федералния запас на Съединени американски щати Компании 11717 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Крипто 8468 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Бюджет и финанси 4691 Младите китайци към този момент отхвърлят да работят във фабриките Накратко 4235 Вечерни вести: „ Лукойл “ с ултиматум; Ремонт на Летище София Всички новиниОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР