Германската авиокомпания Lufthansa Group съобщи във вторник, че още тази

...
Германската авиокомпания Lufthansa Group съобщи във вторник, че още тази
Коментари Харесай

Lufthansa вдига билетите с до $77 заради екоразходите си

Германската самолетна компания Lufthansa Group заяви във вторник, че още тази седмица ще добави „ екологична такса “ към цените на билетите, която може да доближи 72 евро за някои полети.

Таксата има за цел да покрие част от непрекъснато възходящите спомагателни разноски, дължащи се на нормативните условия за запазване на околната среда “, съобщи Lufthansa в изказване, акцентирайки наредбите на Европейския съюз и Международната организация за гражданска авиация.

Допълнителните разноски ще се ползват за полети, които отпътуват от някоя от 27-те страни членки на Европейския съюз, както и от Англия, Норвегия и Швейцария, посочи Lufthansa. Всички полети, продавани или изпълнявани от Lufthansa Group, която има самолетни компании, измежду които Lufthansa, Eurowings, Swiss и Edelweiss Air, както и Austrian Airlines, ще подлежат на таксуване.

Размерът на спомагателната такса варира според от маршрута и цената на полета и е сред 1 евро и 72 евро “, съобщи Lufthansa, като добави, че точната сума ще бъде забележима за клиентите по време на стадия на резервация.
Екологични разпореждания
Няколко регулации от институции, в това число от Европейски Съюз, ще усилят разноските на самолетните компании, стимулира решението си Lufthansa.

Това включва квотите на Европейски Съюз за това какъв брой стабилно авиационно гориво да се употребява. Те би трябвало да влязат в действие през 2025 година и да се усилват през годините до 2050 година

Устойчивото авиационно гориво е опция на изкопаемите горива и може да бъде създадено от артикули като отпадъчни масла и мазнини, нехранителни култури и други отпадъчни материали. То може да бъде основано и посредством развой, при който се улавя въглерод от въздуха.

Международната асоциация за въздушен превоз твърди, че устойчивото авиационно гориво може да покрие към 65% от понижението на излъчванията, което авиационната промишленост би трябвало да реализира, с цел да доближи нулева чиста стойност до 2050 година

От Lufthansa обявиха във вторник, че квотите ще „ доведат до спомагателни разноски в размер на милиарди в бъдеще “.

Компанията също по този начин уточни системите за търговия с излъчвания от Европейски Съюз, Швейцария и Англия като фактор за възходящите си екологични разноски. Тези стратегии управляват и лимитират количеството на позволените излъчвания, като общият предел е избран да понижава с течение на времето за излъчванията да бъдат понижени.

Роля за нарастването е изиграло и съглашението за запазване на климата на Международната организация за гражданска авиация, което също си слага за цел да управлява излъчванията.

Lufthansa съобщи, че влага доста в технологии, с цел да направи авиацията по-устойчива, и поддържа научните проучвания в региона на климата.

Въпреки това авиогрупата няма да може сама да поеме поредно възходящите спомагателни разноски, произлизащи от регулаторните условия през идващите години. Част от тези предстоящи разноски за 2025 година в този момент ще бъдат покрити от новата такса за екологични разноски “, съобщи компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР