След дълги месеци на преследване във Висшата лига Арсенал и

...
След дълги месеци на преследване във Висшата лига Арсенал и
Коментари Харесай

Заложена е титлата: "Манчестър сити" приема "Арсенал" във важен мач

След дълги месеци на гонене във Висшата лига " Арсенал " и " Манчестър сити " се изправят един против различен в един от най-важните мачове през сезона. " Гражданите " одобряват водача в таблицата на своя стадион " Етихад " довечера от 22 часа.

Срещата от 33-ия кръг на шампионата ще бъде излъчена по " Диема Спорт 2 ".

Двубоят е от извънредно значение, като " Арсенал " влиза в него с 5 т. преднина. " Артилеристите " обаче последните си три дуела в шампионата (три равенства) и позволиха седем гола в тях.

При победа на " Сити " разликата ще стане единствено две точки, а също така " жителите " имат и два мача в ресурс.

" Знаем, че отивайки на " Етихад ", няма да бъде елементарно, там постоянно се играе доста мъчно. Вярваме в личните си сили, видях и по какъв начин реагираха играчите в мача със " Саутхемптън ", разяснява преди дуела мениджърът на " Арсенал " Микел Артета.

" За да вземем нещо обаче, би трябвало да сме съвършени. "

Според него дуелът няма да бъде решителен за купата, както и да приключи.

 Заложена е купата:
© Reuters

" Ако ние победим, няма да можем да кажем, че сме спечелили лигата. Оставащите пет мача са доста сложни, постоянно е по този начин във Висшата лига. Дори и да загубим, отново нищо няма да бъде решено ", добави Артета.

" Арсенал " към този момент загуби два пъти от " Сити " през сезона, а в шампионата няма триумф над " жителите " от декември 2015 година Последната победа на " Арсенал " в Манчестър датира от януари 2015-а.

" Сити " е в серия от шест следващи победи в шампионата и не е губил към този момент девет мача подред. В този интервал " жителите " вкараха 25 гола и имат позволени едвам седем.

Програмата на " жителите " е и доста по-натоварена от тази на " Арсенал ", защото тимът играе още в Шампионската лига и стигна до финала във ФА къп. " Гражданите " имат сходно на градския си противник " Юнайтед " от 1999 година

Мениджърът на " Сити " Хосеп Гуардиола също не счита, че този мач може да бъде съдбоносен. Той обаче е сюрпризиран, че отборът му е толкоз покрай водача.

" След първите 19 мача и методът, по който " Арсенал " стартира, е мъчно да си показва, че сме в тази позиция в този момент. Сега осъзнаваме защо се борим. Разбира се, те също държат ориста в свои ръце, тъй като в случай че завоюват, зависи от тях. Но в случай че ние спечелим, несъмнено ориста ще бъде в наши ръце ", сподели Гуардиола.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР