След черния петък, днес е киберпонеделник - денят на намаленията

...
След черния петък, днес е киберпонеделник - денят на намаленията
Коментари Харесай

Как да сме сигурни, че офертите с намаления не са измама?


След черния петък, през днешния ден е киберпонеделник - денят на пониженията в доста магазини за техника.

Как да сме сигурни в промоциите, които виждаме онлайн и по какъв начин да се предпазим от кражба на информацията на банковите ни карти - вижте препоръките, които специалистът по киберсигурност Константин Веселинов даде пред Българска национална телевизия.

Най-голямата заплаха, съгласно Веселинов, са фишинг уеб страниците с лъжливо високи промоции, през които може да бъде източена банкова сметка.

" Хората би трябвало да знаят, че в интернет, както и в останалия свят, в случай че има нещо хубаво, е евентуално то да не е тъкмо по този начин. Не е наложително, само че е доста много евентуално. За какво би трябвало да внимават потребителите - преди да цъкнат даден линк, да видят накъде води. С десен бутон могат да видят и да копират на настрана място наличието на дадения линк. Внимавайте на какви линкове кликате - не отваряйте който и да е имейл, който получавате за 20%, 30%, 60% или 70% понижение - малко евентуално е. Каква е тая себестойност на продукта, че да я изчистят на 70%? Има ли такива предложения?! Има - просто би трябвало да се внимава ", сподели Веселинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР