След час разговори Има такъв народ“ и БСП са намерили

...
След час разговори Има такъв народ“ и БСП са намерили
Коментари Харесай

След час разговори ИТН и БСП са намерили общи приоритети

След час диалози „ ИТН “ и Българска социалистическа партия са намерили общи цели, само че и са се разминали значително по въпроси, които са част от стратегиите на двете политически сили.

След срещата техните представители не застанаха дружно пред медиите, с цел да очертаят резултатите от извършените диалози.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че не са говорили за министерски постове и за кандидатури за министър председател, а единствено по цели. Българска социалистическа партия остава на позицията си срещу приватизацията на Българската банка за развиване, концесиите на автомагистралите и са за преизчисляване на пенсиите от тази година, съобщи Нинова:

" Ние настояваме това да стане бързо, в този момент с актуализация на бюджета още тази година, с цел да помогнем на възрастните хора незабавно. Представата на сътрудниците е, че това би трябвало да стане следващата година с новия бюджет. Те имат концепция за демонополизация на Здравната каса. Ние казахме, че това в нашата стратегия не среща поддръжка. Съдебна промяна - обсъдихме. Не сме по Македония и Истанбулската спогодба. В Съдебната промяна имаме доста сходства. Закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура; КОНПИ; Контрол върху основния прокурор - тук имаме съществени сходства ".

След Националния съвет на Българска социалистическа партия на следващия ден и решенията от него ще се реши по какъв начин ще продължат диалозите сред „ ИТН “ и Българска социалистическа партия, посочи водачът на социалистите.

От своя страна, ръководителят на групата на " ИТН " в Народното събрание Тошко Йорданов избегна конкретика в коментара си след консултациите с левицата:

" Е, те са прекомерно обществена партия. Ние сме по-практично настроени. Просто беше излагане на отзиви. Нито вдишване на задължения, нито извиване на ръце, нито слагане на ултиматуми. Имаме и разминавания за някои неща, имаме и обща посока за някои неща, само че разнообразни акценти, с които може и да не можем да се стиковаме, само че отново споделям, това са неща, които в действителност се вземат решение по-късно в работните групи в самия парламент. Но, в тази ситуация се опитахме да намерим общи неща, тъй като другият вид е, да се върви на избори. Хубавото от цялата тази работа, от тези два дни е, че има обща посока на деяние, поради да се разкара това непоносимо ръководство на ГЕРБ по всички равнища ".

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР